Yonca Cevher Yenel Kimdir? Biyografisi Resimleri

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 10 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Yonca Cevher Yenel Kimdir? Biyografisi Resimleri konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    Yonca Cevher Yenel Kimdir - Yonca Cevher Yenel Resimleri - Yonca Cevher Yenel Biyografisi - Dizi Oyuncusu Yonca Cevher Yenel



    Yonca Cevher Yenel, 6 Temmuz 1972 İstanbul da dünyaya geldi. Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

    [​IMG]

    Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü'nden 1994 yılında mezun olan Yenel, sanatçı Mahmut Cevher'in kızıdır. Eğitim döneminde Devlet Tiyatrolarında oyunculuk yapan Yonca Cevher Yenel, seslendirme çalışmalarına 1991 yılında başladı. Bakırköy Belediyesi Tiyatrolarındaki görevinin yanı sıra sunuculukta yapan sanatçı, sinema ve dizi filmlerde oyunculuk yapıyor. Yonca Cevher Yenel sahne tasarımcısı Ali Yenel ile evli ve bir Ali Deniz adında bir erkek çocuk annesi.

    Rol aldığı oyunlar

    * Dolu Düşün Boş Konuş
    * Günün Adamı : Haldun Taner
    * Klakson Borazanlar ve Bırtlar : Dario Fo
    * Bahar Noktası : William Shakespeare
    * İnsan Denen Garip Hayvan : Anton Çehov
    * Afife Jale
    * Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Aziz Nesin
    * Macbeth : William Shakespeare
    * Abdülcanbaz : Turhan Selçuk
    * Kuğular Şarkı Söylemez : Ferdi Merter
    * Bozuk Düzen : Dinçer Sümer
    * Kuva-i Milliye : Nazım Hikmet

    Filmografisi

    * Gözyaşı Çetesi - 2006
    * Binbir Gece - 2006
    * Paydos - 2004
    * Üvey Ana - 2004
    * Avrupa Yakası - 2004
    * Asmalı Konak - 2002
    * Aşkına Eşkıya - 2001
    * Parça Pinçik - 2000
    * Günaydın İstanbul Kardeş - 1999
    * Kurt Kapanı - 1999
    * İlişkiler - 1997
    * Çiçek Taksi - 1995
    * Gurur - 1994
    * Suçlu Kim - 1994
    * Yaz Evi - 1993

    Seslendirmeleri

    * Avatar: Son Havabükücü adlı animede Toph ve Yue
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Yonca Cevher Yenel Forum Tarih
Yonca Cevher Yenel (Yonca Cevher Yenel Kimdir? - Yonca Cevher Yenel Hakkında) Sanatçı Tanıtımları 23 Mart 2010
Yoncalık Köyü İlköğretim Okulu Bilgileri Karlıova Bingöl Bingöl Tanıtımı 25 Temmuz 2012
Yonca Bitkisinin Faydaları Yararları Nelerdir Şifalı Bitkiler 25 Nisan 2012
Yonca Lodi Ton Farkı Şarkısı Sözleri Yerli şarkı sözleri 27 Mart 2012
Bu Dere Yonca Türküsü Notaları Müzik Türleri ve Enstrümanları 13 Ocak 2012

Bu Sayfayı Paylaş