Yargı Test Soruları ve Cevapları

'Açık Öğretim AÖF' forumunda SeLeN tarafından 19 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Yargı Test Soruları ve Cevapları konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    hukuka giriş - yargı soruları ve cevapları

    1. Yargı yetkisi kim tarafından kullanılır?

    a. Cumhurbaşkanı
    b. Bakanlar Kurulu
    c. Bağımsız mahkemeler
    d. Adalet Bakanlığı
    e. Başbakan

    2. Anayasa Mahkemesi Yüce Divan sıfatıyla aşağıdakilerden hangisini görevleriyle ilgili suçlardan dolayı yargılayamaz?

    a. Yargıtay Başkanını
    b. Başbakanı
    c. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanını
    d. Askeri Yargıtay Başkanını
    e. Sayıştay Başkanını

    3. Aşağıdaki konulardan hangisi Anayasa Mahkemesinin uğraşı alanına girmez?

    a. Siyasi partilerin mali denetimini yapmak
    b. Uyuşmazlık Mahkemesi başkan ve başkan vekilini seçmek
    c. Siyasi partilerin kurulmasına izin vermek
    d. Kanunların Anayasaya uygunluğunu denetlemek
    e. Cumhurbaşkanını yüce divan sıfatıyla yargılamak

    4. Aşağıdakilerden hangisi idari yargı yerleri arasında değildir?

    a. İdare mahkemesi
    b. Asliye mahkemesi
    c. Vergi mahkemesi
    d. Danıştay
    e. Bölge idare mahkemesi

    5. Aşağıdakilerden hangisi Danıştay’ın uğraşı alanına girmez?

    a. Kanunla gösterilen belli davalara ilk ve son derece mahkemesi olarak bakmak
    b. Bakanlar Kurulunca gönderilen kanun tasarıları hakkında düşüncesini bildirmek
    c. Bakanlar Kurulu üyelerini ve yüksek mahkeme başkan ve üyelerini görevleriyle ilgili olarak işledikleri suçlardan dolayı yargılamak
    d. Tüzük tasarılarını incelemek
    e. Başbakanca alınan kararlara karşı açılacak iptal davalarını karara bağlamak

    6. Aşağıdaki mahkemelerden hangisi askeri yargıda yer alır?

    a. Asliye hukuk mahkemesi
    b. Sulh ceza mahkemesi
    c. Disiplin mahkemesi
    d. Asliye ticaret mahkemesi
    e. Ağır ceza mahkemesi

    7. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi aşağıdakilerden hangi yargı türüne girer?

    a. Genel İdari yargı
    b. Askeri ceza yargısı
    c. Adli ceza yargısı
    d. Askeri idari yargı
    e. Adli yargı

    8. Aşağıdakilerden hangisi adli yargı türü içerisinde yer almaz?

    a. Vergi mahkemesi
    b. Sulh ceza mahkemesi
    c. Asliye hukuk mahkemesi
    d. Sulh hukuk mahkemesi
    e. Ağır ceza mahkemesi

    9. Aşağıdakilerden hangisi kontrol mahkemesi niteliğindedir?

    a. Askeri Yargıtay
    b. Askeri mahkeme
    c. Asliye ticaret mahkemesi
    d. Ağır ceza mahkemesi
    e. Asliye hukuk mahkemesi

    10. Adliye mahkemeleri tarafından yürütülmekte olan ve özel hukuk alanı ile ilgili bulunan yargı türüne ne isim verilir?

    a. Anayasa yargısı
    b. Genel İdari yargı
    c. Askeri ceza yargısı
    d. Medeni yargı
    e. İdari Yargı

    Cevap Anahtarı

    1. c

    2. c

    3. c

    4. b

    5. c

    6. c

    7. d

    8. a

    9. a

    10. d


    alıntı
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Yargı Test Soruları Forum Tarih
5.Sınıf Türkçe Testi Öznel Nesnel Yargı Öğretmenlerimizin Bölümü 30 Nisan 2010
7. sınıf sosyal sayfa 109 Yasama Yürütme Yargı cevapları nelerdir? Sorular ve Cevaplar 27 Eylül 2017
Galile'yi dünya dönüyor dediği için yargılayanlar günümüzde yaşasaydı neler hissederlerdi? Frmartuklu Soru-Cevap Bölümü 8 Şubat 2017
İçimiz çirkinse sırmalar giyinsek süslenemeyiz cümlesinden çıkarılacak en doğru yargı nedir? Sorular ve Cevaplar 30 Kasım 2016
Nesnel yargı ne demek kısaca Hukuk 26 Haziran 2015

Bu Sayfayı Paylaş