Tilbe Saran Kimdir - Tilbe Saran Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 6 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Tilbe Saran Kimdir - Tilbe Saran Biyografisi konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    Tilbe Saran Kimdir - Tilbe Saran Resimleri - Tilbe Saran Biyografisi - Oyuncu Tilbe Saran



    Tilbe Saran Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

    Tilbe Saran, İstanbul'da doğdu. Saint Benoit Fransız Lisesi'nin ardından, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü ve İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

    Çalıştığı tiyatrolar arasında Dormen Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, İstanbul Şehir Tiyatroları, Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu var. Ayrıca 1995'te Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu'nu Cüneyt Türel ve Işıl Kasapoğlu ile birlikte kurdu. Oynadığı bir çok rolle ödüle layık görülen oyuncu, çeşitli radyo, sinema ve tv çalışmalarının yanı sıra seslendirme ve eğitmenlik de yapmaktadır.

    Rol aldığı bazı oyunlar

    * Cesaret Ana ve Çocukları
    * Koca Bir Aşk Çığlığı
    * Nathalie
    * İki Hayat Sonra
    * Fernando Krapp Bana Mektup Yazmış
    * Tek Kişilik Şehir
    * Bay Knepp
    * Molly S.
    * Alacaklılar
    * Sevilmek
    * Abelard Ve Heloise
    * Martı
    * Çalıkuşu
    * Vanya Dayı
    * Tartuffe
    * Kral Lear
    * Hangisi Karısı

    Ödülleri

    * Lions, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Hangisi Karısı (Dormen Tiyatrosu), 1986
    * Avni Dilligil, En İyi Kadın Oyuncu: Kral Lear (Şehir Tiyatroları), 1990
    * Kültür Bakanlığı, Eniyi Kadın Oyuncu: Kral Lear (Şehir Tiyatroları), 1990
    * Avni Dilligil, En İyi Kadın Oyuncu: Vanya Dayı Şehir Tiyatroları, 1991
    * Kültür Bakanlığı, En İyi Kadın Oyuncu: Tartuffe (Şehir Tiyatroları), 1993
    * MGD Tiyatro, En İyi Kadın Oyuncu: Çalıkuşu (Şehir Tiyatroları), 1994
    * Avni Dilligil, En İyi Kadın Oyuncu: Abelar Ve Heloise (Aksanat), 1996
    * Afife Tiyatro Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu: Alacaklılar Aksanat, 1998
    * Afife Tiyatro Ödülleri, En İyi Komedi Kadın Oyuncu: (Aksanat), 2002
    * Tiyatro Dergisi, En İyi Kadın Oyuncu: Fernando Krapp Bana Mektup Yazmış (Aksanat), 2003
    * Ankara Sanat Kurumu, En İyi Kadın Oyuncu: Fernando Krapp Bana Mektup Yazmış (Aksanat), 2003
    * 4. Lions, Tiyatro Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu: Fernando Krapp Bana Mektup Yazmış (Aksanat), 2003

    Filmografisi

    * Ezber (Kısa Film) - 2009
    * Beni Unutma - 2008 (Tv dizisi)
    * Beş Vakit - 2006
    * Korkuyorum Anne - 2004 (Cast Danışmanı)
    * Kaç Para Kaç - 1998
    * Bir Erkeğin Anatomisi - 1996
    * Kuruntu Ailesi - 1987
    * Kırlangıç Fırtınası - 1985
    * Çalıkuşu - 1984
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Tilbe Saran Kimdir Forum Tarih
Yıldız Tilbe Aşkımı Sakla Şarkısı Sözleri Yerli şarkı sözleri 25 Ağustos 2012
Yıldız Tilbe & Yılmaz Erdoğan - Hani Gitmesen Diyorum Müzik Videoları 3 Kasım 2011
Yıldız Tilbe - Sevmek Zormu Söyle Yoksa Kolay Mı (Harika Bir Eser) Müzik Videoları 22 Nisan 2011
Yıldız Tilbe - Emi Şarkısı Notası Müzik Türleri ve Enstrümanları 3 Ekim 2010
Yaşamak Seninle Güzel Şarkısı -Yıldız Tilbe Aşk ve Ayrılık Videoları 29 Eylül 2010

Bu Sayfayı Paylaş