Tijen Par Kimdir - Tijen Par Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 6 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Tijen Par Kimdir - Tijen Par Biyografisi konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    Tijen Par Kimdir - Tijen Par Resimleri - Tijen Par Biyografisi - Oyuncu Tijen Par



    Tijen Par Türk Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı, üniversite öğretim görevlisi.16 Kasım 1936 yılında Edirne' de doğmuştur

    Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan 1958 yılında mezun olan sanatçı, Haldun Taner'in Dışardakiler oyunuyla sahne hayatına başladı. Devlet Tiyatroları ve Gen-Ar Tiyatrosu'nda görev yaptı. Sinema ve dizi fiilmlerde rol aldı.

    Yönetmenlik denemesinde de bulunan Par, uzun süre seslendirme sanatçılığı yapmış olup, halen Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde öğretim görevlisidir. Selvi Boylum Al Yazmalım filminde Türkan Şoray'ı seslendirmiştir.

    Rol aldığı oyunlar

    * Kuvayi Milliye Destanı
    * Çöl faresi
    * İvanov
    * Kibarlık Budalası
    * Romeo ve Juliet
    * Fotofiniş
    * Othello
    * Battal Gazi

    Filmografisi

    * Savcının Karısı - 2005
    * Yangın Ayşe - 1997
    * Yaz Evi - 1993
    * İnce Memet Vuruldu - 1975
    * Zalim - 1970
    * Yaşamak Haram Oldu - 1968
    * Kara Duvaklı Gelin - 1967
    * Kelepçeli Melek - 1967
    * Garipler Sokağı - 1967
    * İnce Cumali - 1967
    * Kamalı Zeybeğin İntikamı - 1967
    * Kamalı Zeybek Çakırcalı'ya Karşı - 1967
    * Zalimler - 1966
    * Zaloğlu Rüstem - 1966
    * Fatih'in Fedaisi - 1966
    * Su Testisi - 1966
    * Zorba - 1966
    * İbrahim Ethem İlahi Davet - 1966
    * Kır Atlı Efe - 1966
    * Arzunun Bedeli - 1966
    * Battal Gazi - 1966
    * Ölüm Busesi - 1966
    * Karacaoğlan - 1966
    * Babam Katil Değildi - 1966
    * Son Kuşlar - 1965
    * Kasımpaşalı - 1965
    * Büyük Şehrin Kanunu - 1965
    * İki Yavrucak - 1965
    * On Korkusuz Kadın - 1965
    * Cennet Fedaileri - 1965
    * Kasımpaşalı Recep - 1965
    * On Korkusuz Adam - 1964
    * Atçalı Kel Mehmet - 1964
    * Kral Arkadaşım - 1964
    * Dağlar Bizimdir - 1964
    * Çapkınım Hovardayım - 1964
    * Yiğitler Yatağı - 1964
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Tijen Kimdir Tijen Forum Tarih
Antijen Nedir Antijen Ne Demektir Hakkında Bilgi Konu Dışı Başlıklar 10 Ağustos 2013
Antijen Nedir - Antijen Hakkında Konu Dışı Başlıklar 10 Kasım 2010
Karahanlılar kurucusu kimdir kısaca Tarihi Bilgiler 18 Şubat 2017
Gazneli kurucusu kimdir kısaca Tarihi Bilgiler 18 Şubat 2017
Türkiye Selçuklu Devleti kurucusu kimdir kısaca Tarihi Bilgiler 18 Şubat 2017

Bu Sayfayı Paylaş