Türker Tekin Kimdir - Türker Tekin Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 28 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Türker Tekin Kimdir - Türker Tekin Biyografisi konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    Türker Tekin Kimdir - Türker Tekin Resimleri - Türker Tekin Biyografisi - Oyuncu Türker Tekin



    Türker Tekin, (d. 11 Mart 1940, Turgutlu - ö. 17 Mart 2008, İzmir), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

    [​IMG]

    1963 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Tekin, 1965'ten 1978 yılına kadar Şehir Tiyatroları'nda çalıştı. 1978'de İzmir Devlet Tiyatrosu kadrosuna geçerek buradan emekli oldu. Ayrıca Türker Tekin, sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır. Sanatçı, bir tümör nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

    Filmografisi

    * Tek Türkiye (dizi) - 2008
    * Yersiz Yurtsuz - 2007
    * Kabuslar Evi: Takip - 2006
    * İlk Aşk - 2006
    * Koltuk Belası - 1990
    * Annem / Bırakmam Seni - 1987
    * Kadınca - 1984
    * Erkekçe - 1983
    * Küskün Çiçek - 1979
    * Çöpçüler Kralı - 1977
    * Süt Kardeşler - 1976
    * Meraklı Köfteci - 1976
    * Pembe İncili Kaftan - 1975
    * Nöri Gantar Ailesi - 1975
    * Çapkın Hırsız - 1975
    * Kartal Yuvası - 1974
    * Bilal-i Habeşi - 1973
    * Yunus Emre Destanı - 1973
    * İtham Ediyorum - 1972
    * Tophaneli Murat - 1972
    * Aşkın Kaderim Oldu - 1972
    * Büyük Acı - 1971
    * Bitmeyen Yol - 1965
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Türker Tekin Kimdir Forum Tarih
Muammer Türker Kimdir, Muammer Türker Biyografisi Biyografi & Otobiyografi 27 Nisan 2012
Masum Türker Kimdir - Masum Türker Biyografisi Biyografi & Otobiyografi 23 Eylül 2011
Mehmet Ali Türker Kimdir - Mehmet Ali Türker Biyografisi Biyografi & Otobiyografi 21 Haziran 2011
Türker İnanoğlu İlköğretim Okulu Bilgileri İstanbul Beykoz İstanbul Tanıtımı 19 Nisan 2011
Ben Aşka Esirim Aşklarım da Benim Eserim Kitabı - Ertem Türker Kitap, Resim ve Dergi 30 Ekim 2010

Bu Sayfayı Paylaş