Süeda Çil Kimdir - Süeda Çil Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 14 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Süeda Çil Kimdir - Süeda Çil Biyografisi konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    Süeda Çil Kimdir - Süeda Çil Resimleri - Süeda Çil Biyografisi - Süeda Çil Hakkında



    Süeda Çil (d. 25 Haziran 1968 - Ankara) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yardımcı yönetmen. Özellikle Adile Teyze gibi filmler ve Kaygısızlar, Üzgünüm Leyla, Sihirli Annem, Selena, Hepsi 1 ve Benim Annem Bir Melek ile Kollama gibi dizilerdeki rolleriyle tanınır.

    İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Çil, Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü'nde eğitimini tamamladıktan sonra 1990 yılında Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi. Sanatçı, oyunculuğunun dışında Başar Sabuncu, Orhan Alkaya, Şükrü Türen, Neşe Erçetin gibi yönetmenlere asistanlık yaptı. Kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol alan Süeda Çil, ilk filmi olan Sokaktaki Adam ile ödül kazandı.

    Sahip olduğu ödüller

    * 8. Ankara Film Festivali - 1996, Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu, Sokaktaki Adam
    * İzmir Film Festivali, Onur Ödülü

    Rol aldığı tiyatro oyunları

    * Vişne Bahçesi (Ali Taygun)
    * Sekiz Kadın (Nedret Denizhan)
    * Palto (Yön: Başar Sabuncu)
    * Kanlı Düğün (Yön: Başar Sabuncu)
    * Fermanlı Deli Hazretleri (Yön: Engin Uludağ)
    * Woyzeck (Mehmet Ulusoy)
    * Önce İnsan (Yön: Şükrü Türen)
    * Halay (Yön: Erol Keskin)
    * Bir Gece Masalı (Yön: Neşe Erçetin)
    * Barışa Şans Verin (Yön: Can Doğan)
    * Güneşin Oğlu (oyu)
    * Herkes Aynı Bahçede (Başar Sabuncu)
    * Sarıpınar1914( Hakan Altıner)
    * Beyazlı Kadın
    * Sersem Kocanın Kurnaz Karısı (Orhan Alkaya)
    * Fotoğrafçı (Haşmet Zeybek)
    * Hoşu'nun Utancı (çocuk oyunu)
    * Vasatı Dört Kişi
    * Bir Gece Masalı
    * Yavru Kimin
    * Dullar (Yön: Hülya Karakaş)

    Filmografisi

    * Benim Annem Bir Melek
    * Kollama - 2008
    * Hepsi 1 - 2007
    * Fikrimin İnce Gülü - 2007
    * Doktorlar - 2006
    * Selena -2006 (Konuk Oyuncu)
    * Patroniçe - 2004
    * Sihirli Annem - 2003
    * Gönlümdeki Köşk Olmasa - 2002
    * Karşılaşma - 2002
    * Melekler Evi - 2000
    * Halk Çocuğu - 2000
    * Dadı - 2000
    * Üzgünüm Leyla - 2000
    * Yılan Hikayesi - 1999
    * Sokaktaki Adam - 1995
    * Çiçek Taksi - 1995
    * Kaygısızlar - 1994
    * Bizim Mahalle - 1993
    * Adile Teyze - 1982
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Süeda Çil Kimdir Forum Tarih
Peygamberler insanlar arasından seçilmeyip meleklerden gönderilseydi ne olurdu Dini Sorular ve Cevaplar Cumartesi 19:06
Kristof Kolomb denizcilikle ilgili ne gibi çalışmalar yaptı kısaca Düşünürler-Filozoflar 10 Ekim 2017
7. sınıf sosyal çalışma kitabı ada yayınları sayfa 21 Telgrafçılar Savaşı cevapları nelerdir? Frmartuklu Soru-Cevap Bölümü 21 Eylül 2017
Girişimcilik Nedir? Kime Denir? Meslekler Rehberi 7 Mayıs 2017
Ormancılıkla ilgili meslekler hangileridir? Frmartuklu Soru-Cevap Bölümü 18 Şubat 2017

Bu Sayfayı Paylaş