Ruhsar Öcal Kimdir?-Ruhsar Öcal Hayatı-Ruhsar Öcal Biyografisi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Ruhsar Öcal, Opera solisti, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi kadrosunda solist olan Ruhsar Öcal, Sadri Alışık Kültür Merkezi, BKM gibi özel tiyatro topluluklarında da görev yaptı. 1995 yılından itibaren kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde de çeşitli rollerde oynadı. 1996 yılında Gurbetçiler dizisindeki "Helga yenge" rolüyle çıkış yapan samatçı, Hisseli Harikalar Kumpanyası'nın ikinci sürümünde rol aldı. Haldun Dormen'in yönetmenliğinde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde , sanatçı Kubat'ın da katılımıyla, Folklorama (bazı kaynaklara göre Folklorika) adlı bir projeyi hayata geçirdi.


Filmografi


  • Osmanlı Cumhuriyeti - 2008 Saliha Sultan
  • Affedilmeyen - 2007 Kerime
  • Vazgeç Gönlüm - 2007 Belgin
  • Müjgan Bey - 2004 Hicran
  • Azize - 2004 Verda
  • Hayalet - 2004 Manolya
  • Bir Tatlı Huzur - 2002
  • Direklerarası - 1999
  • Gurbetçiler - 1996 Helga
  • Sahte Dünyalar - 1995
  • Azmi - 1995
Kaynak: Wikipedia
 

Üst