Ruhsar Öcal Kimdir?-Ruhsar Öcal Hayatı-Ruhsar Öcal Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda Mavi_Sema tarafından 27 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Ruhsar Öcal Kimdir?-Ruhsar Öcal Hayatı-Ruhsar Öcal Biyografisi konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    Ruhsar Öcal, Opera solisti, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
    İstanbul Devlet Opera ve Balesi kadrosunda solist olan Ruhsar Öcal, Sadri Alışık Kültür Merkezi, BKM gibi özel tiyatro topluluklarında da görev yaptı. 1995 yılından itibaren kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde de çeşitli rollerde oynadı. 1996 yılında Gurbetçiler dizisindeki "Helga yenge" rolüyle çıkış yapan samatçı, Hisseli Harikalar Kumpanyası'nın ikinci sürümünde rol aldı. Haldun Dormen'in yönetmenliğinde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde , sanatçı Kubat'ın da katılımıyla, Folklorama (bazı kaynaklara göre Folklorika) adlı bir projeyi hayata geçirdi.


    Filmografi


    • Osmanlı Cumhuriyeti - 2008 Saliha Sultan
    • Affedilmeyen - 2007 Kerime
    • Vazgeç Gönlüm - 2007 Belgin
    • Müjgan Bey - 2004 Hicran
    • Azize - 2004 Verda
    • Hayalet - 2004 Manolya
    • Bir Tatlı Huzur - 2002
    • Direklerarası - 1999
    • Gurbetçiler - 1996 Helga
    • Sahte Dünyalar - 1995
    • Azmi - 1995
    Kaynak: Wikipedia
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Ruhsar Öcal Kimdir Forum Tarih
Ruhsar Hanim kitap ozeti Kitap Özetleri & E-Kitaplar 3 Eylül 2009
Ruhsar Hanım (Füsun Önal) Kitap Özetleri & E-Kitaplar 14 Mayıs 2009
Mert Öcal Kimdir - Mert Öcal Biyografisi Resimleri Sanatçı Tanıtımları 4 Şubat 2013
Hocalar Halk Eğitim Merkezi Hakkında Bilgi Afyon Afyonkarahisar Tanıtımı 14 Aralık 2012
İsahocalı Selamoğlu İlköğretim Okulu Bilgileri Kaman Kırşehir Kırşehir Tanıtımı 15 Temmuz 2012

Bu Sayfayı Paylaş