Minerallerle İlgili Test Soruları ve Cevapları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda DeMSaL tarafından 30 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

  1. DeMSaL

    DeMSaL Özel Üye

    Minerallerle İlgili Test Soruları ve Cevapları konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    hücre - bileşikler - mineraller - vitaminler - biyoloji test soruları - biyoloji testi soru ve cevapları


    S-1) Bir DNA molekülünde bir zincirdeki nükleotid dizilişi T-T-C-G-A-T-C olduğuna göre diğer zincirdeki nükleotit dizilişi aşağıda verilenlerden hangisi gibi olmalıdır?

    A) A-A-G-C-A-A-G

    B) A-A-C-G-T-T-G

    C) A-A-G-C-T-A-G

    D) T-T-C-G-A-T-C

    S-2)İnsanda cinsiyet oluşumunu X ve Y kromozomları belirler. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

    A)XX taşıyan zigot dişiyi oluşturur.

    B)XY taşıyan zigot erkeği oluşturur

    C)Renk körlüğü sadece dişilerde görülür.

    D)Y kromozomu mutasyona uğrarsa hastalık erkeklerde görülür

    S-3)Aşağıdakilerden hangisi asitlerin ortak özelliği değildir?

    A)Tümünün seyreltik çözeltilerinin tadı ekşidir

    B) Metallerle birleşince H2 gazı verirler

    C) Tüm asitlerin yapısında H vardır.

    D) Kırmızı turnusolu maviye çevirirler

    S-4) Aşağıdakilerden hangisi apolar yapılı bir bileşiktir?

    A)H2 B)NO2 C)H2O D)NH3

    S-5) Zıt yükü iki iyonun birbirini çekmesi sonucu oluşan bağa ne ad verilir?

    A)İyonik bağ B)Kovalent bağ C)Epik bağ D)Sıkı bağ

    S-6) Aşağıdakilerden hangisi organik bileşik değildir?

    A) Yağ B) Su C) Vitamin D) Protein

    S-7) Bitkiler güneş enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürerek ihtiyaç duyduğunda kullanabilmek için depolar. Kimyasal enerjinin depolanabilmesi için yapılan organik molekül aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Fosfat B)ADP D) Glikoz D)ATP

    S-8) I.Solunum II.Fotosentez III.Fermantasyon

    Yukarıdaki olayların hangilerinde oksijen kullanılmaz?

    A)Yalnız I B) II ve III C) I-II D) Yalnız III

    S-9)E vitamini aşağıdaki besinlerden hangisinde bulunur?

    A)Karaciğer B)Yumurta C)Süt D)Balık

    S-10)

    I. K maddesi ele kayganlık veriyor

    II.L maddesi çinkoya (Zn) etki ederek Hidrojen gazı açığa çıkarıyor

    III. K ve L maddesi birleşerek M maddesini oluşturuyor

    Buna göre K,L,M sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

    A) baz asit tuz B) tuz baz asit C) asit baz tuz D) baz tuz asit

    CEVAPLAR:

    1-C 2-C 3-D 4-A 5-A 6-B 7-D 8-B 9-D 10-A
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Minerallerle İlgili Test Forum Tarih
Fakirlere yardım ile ilgili kısa hikaye Çocuklara Masallar Fıkralar 16 Eylül 2017
Hayvanlarla ilgili sloganlar ve sözler Güzel Sözler-Mesajlar 18 Şubat 2017
Ormancılıkla ilgili meslekler hangileridir? Frmartuklu Soru-Cevap Bölümü 18 Şubat 2017
Madencilikle ilgili meslekler hangileridir? Frmartuklu Soru-Cevap Bölümü 18 Şubat 2017
Hayvancılıkla ilgili meslekler hangileridir? Frmartuklu Soru-Cevap Bölümü 18 Şubat 2017

Bu Sayfayı Paylaş