Meral Çetinkaya Kimdir - Meral Çetinkaya Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 1 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Meral Çetinkaya Kimdir - Meral Çetinkaya Biyografisi konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    Meral Çetinkaya Kimdir - Meral Çetinkaya Resimleri - Meral Çetinkaya Biyografisi - Meral Çetinkaya Hakkında



    Meral Onuktav Çetinkaya (d. 5 Mart 1945, Bursa) Sinema ve tiyatro sanatçısı.

    [​IMG]

    Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda çalışan sanatçı, aynı zamanda 1992'de ölen Yavuzer Çetinkaya'nın eşidir. Sinema filmleri de çeviren sanatçı, Bizimkiler dizisinde Ayla hanım karakteriyle başarılı bir tipleme çizmiştir.

    Rol aldığı bazı oyunlar

    * Sivas 93
    * Oyun Sonu
    * Aymazoğlu ve Kundakçılar
    * Sezuan'ın İyi İnsanı
    * Ocak
    * İvan İvanoviç Var mıydı Yok muydu
    * Hadi Öldürsene Canikom
    * Bir Cinayetin Söylencesi
    * Bay Puntila İle Uşağı Matti
    * Keşanlı Ali Destanı

    Ödülleri

    * 4. Ankara Film Festivali, 1992 - En İyi Kadın Oyuncu Suyun Öte Yanı
    * 18. Antalya Film Şenliği, 1981 - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Hazal
    * 34. Antalya Film Şenliği, 1997 - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Solgun Bir Sarı Gül

    Filmografisi

    * Karanlıktakiler - 2009
    * Mutluluk - 2007

    * Vizontele Tuuba - 2003

    * Maruf - 2001
    * Vizontele - 2000
    * Eylül Fırtınası - 1999
    * Duruşma - 1998
    * Kaç Para Kaç - 1998
    * 80. Adım - 1996
    * İz - 1994
    * Piano Piano Bacaksız - 1992
    * Çıplak - 1992
    * Suyun Öte Yanı - 1991
    * İki Başlı Dev - 1990
    * Uçurtmayı Vurmasınlar - 1989
    * Medcezir Manzaraları - 1989
    * Herşeye Ragmen - 1988
    * Suda Yanar - 1987
    * Sızı - 1986
    * Bir Avuç Cennet - 1985
    * Bir Yudum Sevgi - 1984
    * F.rar - 1984
    * Hazal - 1979
    * Binbir Gece - 2006
    * Şeytan Ayrıntıda Gizlidir - 2004
    * Gülbeyaz - 2002
    * Solgun Bir Sarı Gül - 1996
    * Yaz Yağmuru - 1993
    * Yazlıkçılar - 1993
    * Denize Hançer Düştü - 1992
    * Kaldırım Serçesi - 1989
    * Bizimkiler - 1989
    * Kantodan Tangoya - 1989
    * Ponente Feneri - 1988
    * Keşanlı Ali Destanı - 1988
    * Geyikler, Annem ve Almanya - 1987
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Meral Çetinkaya Kimdir Forum Tarih
Şehit Mehmet Meral İlköğretim Okulu Bilgileri Eskil Aksaray Aksaray Tanıtımı 15 Nisan 2012
Bir Mahkumiyetin Anatomisi Kitabı - Yunus Meral Kitap, Resim ve Dergi 21 Aralık 2011
Sevginin Son Kanıtı Kitabı - Meral Tüzün Kitap, Resim ve Dergi 3 Ekim 2011
Azelya Kitabı - Özgür Özmeral Kitap, Resim ve Dergi 11 Mayıs 2011
Meral Azizoğlu Adres Defteri Albümü 2011 Albüm Tanıtımları 15 Mart 2011

Bu Sayfayı Paylaş