Melahat Abbasova (Melahat Abbasova Kimdir? - Melahat Abbasova Hakkında)

'Tiyatro ve Skeçler' forumunda Mavi_Sema tarafından 6 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Melahat Abbasova (Melahat Abbasova Kimdir? - Melahat Abbasova Hakkında) konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    [​IMG]


    Melahat Abbasova:
    Doğumu: 18 Mayıs 1969, Bakü - Azerbaycan
    Azerbaycanlı tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve yönetmen.

    Azerbaycan Güzel Sanatlar Enstitüsü Tiyatro ve Sinema Oyunculuğu Bölümü mezunu olan Abbasova, Şehir Tiyatroları kadrolarında yer almakta olup, Azerbaycan'da dünyaya gelmiş ve sanat yaşamına başladığı ülkesinden evlendikten sonra ayrılarak, Türkiye'ye yerleşmiştir. Sanatçı, bir çok oyunda rol almanın yanısıra, tiyatroda yönetmenlik de yapmaktadır. "Seneye Bugün" adlı oyunla da ilk reji çalışmasını yaptı. Melahat Abbasova, tiyatro dışında sinema ve dizi filmlerde de rol alıyor.

    Rol aldığı tiyatro oyunları:

    Deri Ceket
    Lüküs Hayat
    Tensing
    İstanbul'un Gözleri Mahmur
    Çalıkuşu
    Moliere ya da Kara Komplo
    Pembe Konağın Gelinleri
    Sarıpınar 1914
    Filmografisi:

    Binbir Gece - 2006
    Köpek - 2005
    Hacı - 2005
    Asla Unutma - 2005
    Hayatın İçinden - 2004
    Yaralı - 2002
    Eskici Baba - 2000
    Ayrı Dünyalar - 1998
    Yalan - 1997
    Hüzün Çiçeği - 1996
    Süper Baba - 1993
    Süreyya - 1986
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Melahat Abbasova (Melahat Forum Tarih
Öğretmen Melahat Aksoy İlköğretim Okulu Bilgileri Tire İzmir İzmir Tanıtımı 13 Nisan 2011
Melahat Okuyan Kimdir - Melahat Okuyan Biyografisi Düşünürler-Filozoflar 6 Nisan 2011
Melahat Kozar İlköğretim Okulu Bilgileri Çorlu Tekirdağ Anaokulu ve İlköğretim Okullarımız 21 Şubat 2011
Melahat Sezgin Turnalar 2010 Albümü Albüm Tanıtımları 18 Aralık 2010
Melahat Ünügür İlköğretim Okulu Odunpazarı Eskişehir Anaokulu ve İlköğretim Okullarımız 18 Ekim 2010

Bu Sayfayı Paylaş