Leyla Altın (Leyla Altın Kimdir? - Leyla Altın Hakkında)

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda DeMSaL tarafından 24 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

  1. DeMSaL

    DeMSaL Özel Üye

    Leyla Altın (Leyla Altın Kimdir? - Leyla Altın Hakkında) konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    Leyla Altın (Leyla Altın Kimdir? - Leyla Altın Hakkında)


    Leyla Altın
    Vikipedi, özgür ansiklopedi

    Leyla Altın, (d. 17 Şubat 1941, Rize), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
    Sanat hayatına henüz yedi yaşındayken bir filmde rol alarak başlayan Leyla Altın, genç yaşlarda Şehir Tiyatroları kadrosuna girerek, bu kurumda bir çok oyunda görev yaptı. Sinema ve dizi film oyunculuğunu tiyatroyla beraber yürüttü.
    Şehir Tiyatrosu kadrolarından emekli olan sanatçı, 2001 yılında oturduğu apartmanın yöneticisini omzundan iterek merdivenden düşmesi üzerine ölümüne sebebiyet vermekten, üç yıl hapis cezası almıştı. Altın; kendisi gibi oyuncu olan Aslan Altın'ın kardeşidir.


    Filmografisi
    • Günah Olmasa - 1987
    • Duyar mısın Feryadımı - 1985
    • Hüzün - 1984
    • Hacı Arif Bey - 1982
    • Kırık Bir Aşk Hikayesi - 1981
    • Türk Komandoları (İstanbul 44) - 1967
    • Kara Tren - 1966
    • İnatçı Gelin - 1965
    • Altın Kalpler - 1961
    • Mor Sevda - 1961
    • Ölürüm de Ayrılmam - 1959
    • İftira - 1958
    • Ayrılık - 1958
    • Çitlenbik - 1958
    • Dişi Canavar - 1957
    • Dertli Gönül - 1957
    • Kurt Mustafa - 1957
    • Kanlı Çevre - 1957
    • Lekeli Soy - 1957
    • Pusu - 1957
    • Uçurum - 1957
    • Son Mektup - 1957
    • Papatya - 1956
    • Ana Hasreti - 1956
    • Kadın Severse - 1955
    • Yaban Kız - 1954
    • Evlat Acısı - 1954
    • Şafak Sökecek - 1951
    • Sönen Rüya - 1948
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Leyla Altın (Leyla Forum Tarih
Sahe Bedo - Leyla Leyla (Türkçe Alt Yazılı) Kürtçe Müzik Videoları 4 Temmuz 2012
Maşukiye Leyla Sarıgöl İlköğretim Okulu Bilgileri Kocaeli İzmit Anaokulu ve İlköğretim Okullarımız 10 Şubat 2012
Leyla Atakan İlköğretim Okulu Bilgileri İzmit Kocaeli Kocaeli Tanıtımı 10 Şubat 2012
Leyla ile Mecnun Yavuz Ağla Gözüm Şarkısı Sözleri Yerli şarkı sözleri 24 Ocak 2012
Leyla Erbil Kimdir, Leyla Erbil Biyografisi Biyografi & Otobiyografi 11 Ocak 2012

Bu Sayfayı Paylaş