Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı

'SBS - ÖSS - Sınavlar' forumunda Mavi_Sema tarafından 1 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    Genel Matematik Deneme Soruları ve Cevap Anahtarı


    1-) A={0,1,2,3} , AUB={0,1,2,3,4,5,6} ve A-B={0,1,2,} olduğuna göre B kümesi nedir?
    A) {5}
    B) {3,4,5}
    C) {3,4,5,6}
    D) {3,4}
    E) {1,4,5,6}


    2-) I 3x-2 I=11 denklemini sağlayan x değerinin çarpımı kaçtır?
    A) -13
    B) -9
    C) -3
    D) 9
    E) 13


    3-) x4+5x2+6=0 denkleminin çözüm kümesi AHdir?
    A) {-3,-2}
    B) {2,3}
    C) {-1,1}
    D) {-1,0}
    E) Æ

    4-) 3x+8 £ 2-3x eşitsizliğinin çözüm aralığı nedir?
    A) (-¥,-1]
    B) [-1,¥)
    C) (-¥,¥)
    D) [-1,1]
    E) (-¥,-1)


    5-) f(x)=3-2x ve g(x)=5 fonksiyonları için (fog)(-1) değeri kaçtır?
    A) 7
    B) 5
    C) -1
    D) -2
    E) -7

    6-) (x2,x+y)=(1,3) eşitliğini sağlayan (x,y) sıralı ikilisi nedir?
    A) (1,-2)
    B) (2,1)
    C) (-1,4)
    D) (1,4)
    E) (4,-1)

    7-) (-2,-1) ve (1,2) noktalarından geçen doğrunun denklemi nedir?
    A) 2y-x=0
    B) y-2x=0
    C) y+x= -3
    D) y-x=1
    E) y+x=1

    y-x=0 ve x+y-2=0 doğrularının kesim noktası nedir?
    A) (2,2)
    B) (-1,3)
    C) (1,1)
    D) (4,2)
    E) (0,0)


    9-) y= x2-ax+1 parabolünün (-1,3) noktasından geçmesi için a ne olmalıdır?
    A) -3
    B) -1
    C) 0
    D) 1
    E) 3


    10-) f(x)=1x fonksiyonu için f(-1/2)değeri kaçtır?
    A) 1
    B) -1
    C) ½
    D) -½
    E) 0

    11-) f(x)= log4x ise f(64) değeri kaçtır?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5


    Kod:
    [B]Soru No. Doğru Cevap 
    1 C 
    2 A 
    3 E 
    4 A 
    5 E 
    6 C 
    7 D 
    8 C 
    9 D 
    10 A 
    11 C[/B]
    
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Genel Matematik Deneme Forum Tarih
AÖF 1. Sınıf Genel Matematik Deneme Sınavı Açık Öğretim AÖF 22 Mart 2010
2.ci Sınıf Matematik GENEL DEĞERLENDİRME VE ETKİNLİK Konu Dışı Başlıklar 30 Mayıs 2011
Matematik Nedir - Matematik'teki Genel Kavramlar Nelerdir ? Konu Dışı Başlıklar 5 Ocak 2011
AÖF 1. Sınıf Genel Matematik 2009 Ara sınav soru ve cevapları Açık Öğretim AÖF 16 Mart 2010
2009 Yılı Genel Matematik Ara sınav soru ve cevapları İndir SBS - ÖSS - Sınavlar 30 Kasım 2009

Bu Sayfayı Paylaş