Fırat Tanış (Fırat Tanış Kimdir? - Fırat Tanış Hakkında)

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda Mavi_Sema tarafından 27 Mart 2010 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Fırat Tanış (Fırat Tanış Kimdir? - Fırat Tanış Hakkında) konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    Fırat Tanış
    Vikipedi, özgür ansiklopediFırat Tanış (tam adı Nuri Fırat Tanış) (d. 5 Mayıs-1975 İstanbul) Tiyatro ve sinema oyuncusu.

    İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, bir süre Şehir Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra (Başar Sabuncu, Mehmet Atak,Mehmet Ulusoy,Kemal Kocatürk gibi yönetmenlerle çalıştı), sinema ve televizyon filmlerinde de rol almıştır.

    Sahip olduğu ödüller


    • 2009 İsmail Dümbüllü Ödülü
    • Dilber'in Sekiz Günü
    • 3.İpekyolu Film Festivali (Ulusal Altın Karagöz Film Yarışması), 2008, En İyi Erkek Oyuncu
    • Sır Çocukları
    • 14. Ankara Film Festivali, 2002,Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu
    • 39. Antalya Film Festivali, 2002, En İyi Erkek Oyuncu
    • İskenderiye Film Festivali, 2003, En İyi Erkek Oyuncu
    • 22. İstanbul Film Festivali, 2003, En İyi Erkek Oyuncu
    • 24. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2002, Umut Veren Genç Oyuncu

    Rol aldığı tiyatro oyunları

    • Testosteron (oyun)
    • Hırçın Kız
    • Barış (oyun)
    • Woyzeck

    Filmografisi

    • Geniş Aile - 2009
    • Dilber'in Sekiz Günü - 2008
    • Beyaz Melek - 2007
    • Menekşe ile Halil - 2007
    • Felek Ne Demek? - 2006
    • Tramvay (film) - 2006
    • Yolda / Rüzgar Geri Getirirse - 2005
    • Ömer Seyfettin: Fon Sadristsyn Karısı ve Oğlu - 2005
    • Ihlamurlar Altında - 2005
    • Aşka Sürgün - 2005
    • Şeytan Ayrıntıda Gizlidir - 2004
    • Kin ve Gül - 2003
    • Sır Çocukları (Velid) - 2002
    • Yeditepe İstanbul - 2001
    Fırat Tanış;
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Fırat Tanış (Fırat Forum Tarih
Fırat Tanış Resimleri - Resimlerle Fırat Tanış Sanatçı-Ünlü Resimleri 4 Mart 2010
Fırat türküsü hikayesi kısaca Masallar-Hikayeler-Destanlar 4 Mart 2014
Fırat Nehri Nereden Geçer Nereye Dökülür Türkiye Kültür Ve Tanıtımı 24 Ağustos 2013
Mert Fırat Kimdir, Mert Fırat Biyografisi Sanatçı Tanıtımları 5 Ekim 2012
Mert Fırat Resimleri, Mert Fırat Fotoları Sanatçı-Ünlü Resimleri 5 Ekim 2012

Bu Sayfayı Paylaş