Bitkilerde Üreme Özellikleri İle İlgili Test Soruları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda DeMSaL tarafından 7 Mart 2010 tarihinde açılan konu

  1. DeMSaL

    DeMSaL Özel Üye

    Bitkilerde Üreme Özellikleri İle İlgili Test Soruları konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    Bitkilerde Üreme Özellikleri İle İlgili Test Soruları - Bitkiler Özellikleri İle İlgili Test Soruları -Üreme Özellikleri İle İlgili Test Soruları



    1-
    I. Mantar
    II. Eğrelti otu
    III. Öglena
    IV. Terliksi hayvan (Paramesyum)
    Yukarıda verilen canlılardan hangileri fotosentez yapamaz ?
    A. I-II B. III- IV C. II-III D. I-IV

    2- I. Tıp II. Tarım III. Hayvancılık IV. Adli tıp
    Yukarıda verilenlerden hangileri biyoteknolojinin uygulama alanlarıdır ?
    A. I-II B. III-IV C. I-II-IV D. I-II-III-IV

    3-
    I- 5 C ‘ lu şeker
    II- Fosfat
    III- Organik baz
    Yukarıdakilerden hangileri DNA ve RNA arasında farlılık göstermez ?
    A. Yalnız I B . Yalnız II C. I- III D. II-III

    4- I – YY yy II – YY Yy III - Yy Yy
    Yukarıda verilenlerden hangisinde karakterlerin gizli kalması olayı görülmez ?
    A. Yalnız I B. Yalnız III C. I – II D. II – IIII

    5-Eşey hücresinde 10 kromozom bulunan bir canlının vücut hücresinde kaç kromozom bulunur ?
    A. 10 B. 20 C. 40 D. 5

    6- Aşağıdaki hastalıkların hangisinin artışında , sigara diğerlerine göre daha az etkilidir ?
    A. Akciğer kanseri B. Gırtlak kanseri C. Nefes borusu kanseri D. Karaciğer kanseri

    7- 1800 nükleotitten oluşan bir DNA molekülünde 300 adet timin bulunduğuna göre toplam hidrojen bağı sayısı kaçtır ?
    A. 2450 B.2400 C. 2350 D. 2300

    8-
    I. Fetüs
    II. Yumurtalık
    III. Döl yatağı
    Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri insanın dişi bireyinde bulunan üreme organlarındandır ?
    A. Yalnız I B. Yalnız II C. II – III D. I-III

    9- Beş haftalık fetüste aşağıdakilerden hangisi görülmez ?
    A. Tırnakları oluşur B. Kalbi oluşur C. Bir cm. boyuna ulaşır D. Kol ve başı vardır

    10- Aşağıdakilerden hangisi mitoz bölünmenin metefaz safhasında oluşur ?
    A. Kardeş kromatitler farklı kutuplara gider.
    B. İğ iplikleri kaybolur
    C. Kromatitler hücrenin ekvator bölümünde dizilir
    D. Çekirdek zarı yeniden oluşur


    CEVAPLAR:
    1-D 2-D 3-B 4-B 5-B 6-D 7-B 8-C 9-A 10-C
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Bitkilerde Üreme Özellikleri Forum Tarih
Böcekçil Bitkilerde Beslenme Sindirim Üreme Hakkında Bilgi Doğa ve Bitkiler 10 Şubat 2014
Bitkilerde eşeyli üreme ve çimlenme Doğa ve Bitkiler 9 Temmuz 2013
Çiçeksiz Bitkilerde Üreme Doğa ve Bitkiler 28 Aralık 2011
Çiçeğin Bölümleri Nelerdir, Bitkilerde Üreme Doğa ve Bitkiler 10 Ekim 2011
Bitkilerde Üreme Hakkında Bilgi Doğa ve Bitkiler 10 Ekim 2011

Bu Sayfayı Paylaş