Besinlerle Ilgili Test Soruları ve Cevap Anahtarı

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda DeMSaL tarafından 30 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

  1. DeMSaL

    DeMSaL Özel Üye

    Besinlerle Ilgili Test Soruları ve Cevap Anahtarı konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    elementlerle ilgili test soruları - solunumla ilgili sorular - biyoloji test soruları


    1-Aşağıda verilen elementlerden hangileri, bütün organik bileşiklerin yapısında ortak bulunur?

    I. Karbon

    II.Oksijen

    III.Azot

    IV.Hidrojen

    A)I-II B)III-IV C)I-III-IV D)I-II-IV

    2-

    I.Oksijen

    II.Karbon dioksit

    III.Besin

    IV.Su

    Yukarıdakilerden hangileri fotosentez sonucu meydana gelmez.?

    A) II-IV B) I-III C) I-IV D) II-III

    3-Aşağıdaki ürünlerden hangisinin üretiminde fermantasyonun etkisi yoktur?

    A)Sirke B)Alkol C)Salça D)Peynir

    4-Aşağadakilerden hangisi ATP nin yapısında bulunmaz?

    A)Adenin B)Deoksiriboz C) Riboz D)Fosfat

    5) Aşağıdakilerden hangisinde, solunum doğrudan etkili değildir?

    A) Oksijenin alımasında B)Enerji elde edilmesinde

    C) Vücüt ısısının sağlanmasında D) Zararlı sıvı artıkların atılmasında

    6) I. Karbon II. Fosfor III.Hidrojen IV.Azot V. Oksijen

    Yukarıda verilen elementlerden hangileri karbonhidrat, yağ veproteinler için ortaktır?

    A)I-II-IV B) II-III-V C)I-IV-V D) I-III-V

    7) Aşağıdakilerden hangisi yağlar ve proteinler için ortak değildir?

    A)Hücre zarından geçebilir. B)Hücre zarının yapısında bulunur

    C)Enerji kaynağı olarak kullanılabilir. D) Çok atomlu moleküllerdir.

    8) Vücudunuzda kanama ya da yaralanma olduğu zaman kanın pıhtılaşması için hangi vitamin rol oynar?

    A) A vitamini B) B vitamini C) D vitamini D) K vitamini

    9) Aşağıdakilerden hangisi ,suyun vücuttaki görevlerinden biri değildir?

    A)Vücut sıcaklığının artmasını sağlar. B)sindirimde kullanılır.

    C) Besinlerin taşınmasında görevlidir. D)Besinlerin emiliminde etkilidir.

    10) Besin olarak aldığımız maddelerden ;

    I. Kalsiyum ,kemiklerin yapısında bulunur

    II.Potasyum , vücutta su miktarının düzenlenmesinde rol oynar.

    III.Demir ,hemoglabin yapısında bulunur.

    İfadelerinden hangileri doğrudur?

    A)Yalnız I B) I-III C) II-III D) I-I-III

    CEVAP ANAHTARI

    1-D 2-A 3-B 4 –B 5-C 6-D 7- A 8-D 9-A 10-D
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Besinlerle Ilgili Test Forum Tarih
Su ve Besinlerle Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yolları Nelerdir Genel Sağlık 30 Ocak 2014
Su ve Besinlerle Bulaşan Hastalıklar Nelerdir Genel Sağlık 30 Ocak 2014
aldığımız besinlerle imgren ağrısının ne gibi alakası olabilir? Diyet Beslenme 8 Şubat 2009
Besinlerle güzelleşin Genel Sağlık 15 Ağustos 2008
Hayvanlarla ilgili sloganlar ve sözler Güzel Sözler-Mesajlar 18 Şubat 2017

Bu Sayfayı Paylaş