Bölünebilme Testi - Metematik Bölünebilme İle İlgili Test

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda SeLeN tarafından 4 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Bölünebilme Testi - Metematik Bölünebilme İle İlgili Test konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    Bölünebilme kuralları ile ilgili test - bölünebilme ilgili test soruları


    1. (ab) iki basamaklı doğal sayısı 3 ile tam bölünebildiğine göre, (92a3b) beş basamaklı doğal sayısı 3 e bölündüğünde kalan kaçtır?
    a) 5 b) 4 c) 3 d) 2 e) 1

    2. (5a3b4) beş basamaklı sayısı 12 ile tam bölünebildiğine göre, a nın alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
    a) 20 b) 42 c) 45 d) 52 e) 18

    3.(61a) üç basamaklı sayısı 6 ile tam bölünebildiğine göre, a kaç farklı değer alabilir?
    a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5

    4.İki basamaklı (ab) sayısının 9 ile bölümünden kalan 4 tür. Onlar basamağındaki rakam 2 arttırılır, birler basamağındaki rakam 3 azaltılırsa elde edilen sayının 9 ile bölümünden kalan kaçtır ?*
    a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 e) 7

    5.P sayısı 5 ile bölündüğünde 4 kalanını veren iki basamaklı en büyük doğal sayı olduğuna göre, P doğal sayısı aşağıdakilerden hangisine tam olarak bölünemez?
    a) 3 b) 11 c) 33 d) 44 e) 49

    6.Dört basamaklı (3a6b) sayısı, 5 ile bölündüğünde 2 kalanını vermektedir. Bu sayı 3 ile tam bölünebildiğine göre, a kaç farklı değer alabilir?
    a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 e) 7

    7.Beş basamaklı (1a4ab) sayısının 10 ile bölümünden kalan 4 tür. (1a4ab) sayısı 9 ile tam bölünebildiğine göre, (ab) iki basamaklı sayısı kaçtır?
    a) 14 b) 44 c) 74 d) 84 e) 94 Kaynakwh webhatti.com: bölünebilme kuralları (test/matematik)

    8.Rakamları sıfırdan ve birbirinden farklı dört basamaklı (5a4b) sayısı 36 ile tam bölünebildiğine göre, a kaçtır?
    a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5

    9.Beş basamaklı (3mm4n) sayısı 30 ile tam bölünebildiğine göre, m nin en büyük değeri kaçtır?*
    a) 1 b) 4 c) 7 d) 8 e) 9

    10.(a251b) sayısı 55 ile tam bölünebilen 5 basamaklı bir tek sayıdır. Buna göre, a kaçtır? Kaynakwh webhatti.com: bölünebilme kuralları (test/matematik)
    a) 3 b) 4 c) 5 d) 6 e) 7


    YANITLAR : 1-D 2-C 3-B 4-A 5-D 6-D 7-E 8-A 9-C 10-B
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Bölünebilme Testi Metematik Forum Tarih
Bölünebilme Kuralları Seviyeli-Ciddi Konular 11 Ocak 2012
Bölünebilme Kuralları Nedir Konu Dışı Başlıklar 21 Eylül 2011
Bölünebilme İle İlgili Test Soruları ve Cevabları Öğretmenlerimizin Bölümü 18 Mart 2011
Bölünebilme Kuralları Konu Anlatımı Konu Dışı Başlıklar 19 Şubat 2011
Bölünebilme Kuralları Örnekleri Konu Dışı Başlıklar 16 Ocak 2011

Bu Sayfayı Paylaş