8. Sınıf TC İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları Ve Cevapları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda Mavi_inci tarafından 27 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_inci

    Mavi_inci Özel Üye

    8. Sınıf TC İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Test Soruları Ve Cevapları konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    8.sınıf inkılap tarihi ve atatürkçülük testleri
    8. Sınıf TC inkılap arihi ve atatürkçülük test soruları ve cevapları,
    8.sınıf t.c. inkılap tarihi ve atatürkçülük ders kitabı konuları

    8.sınıf inkılap tarihi ve atatürkçülük çalışma kitabı cevapları

    1-I.Dünya savaşı nedenlerinden sayılan sanayi inkılabı ilk kez hangi ülkede ortaya çıkmıştır?

    A)Almanya
    B)Fransa
    C)İngiltere
    D)İtalya

    2-Yunanlıların İzmir’i işgal etmeleri aşağıdaki olayların hangisinde kararlaştırılmıştır?

    A)Mondros ateşkes antlaşmasında
    B)I.Dünya savaşında
    C)Paris Barış Konferansı’nda
    D)Amasya Genelgesi

    3-aşağıdakilerden hangisi milli varlığa düşman cemiyetlerin amaçlarından biri değildir?

    A)Ayrı devlet kurmak
    B)Padişah ve halifeye bağlılık göstermek
    C)Amerikan mandasını istemek
    D)İngiliz mandası istemek

    4-M. Kemal’in İstanbul’dan ayrılarak Anadolu’ya geçmek istemesinin temel amacı nedir?

    A)Müdafaa-i hukuk cemiyetini birleştirmek
    C)Kurtuluş savaşını başlatmak
    B)Askeri birliklerin dağılmasını sağlamak
    D)Kuvayi milliyeyi oluşturmak

    5-Amacı ve toplanış şekli bakımından bölgesel ancak aldığı kararlar bakımından milli özellik taşıyan kongre aşağıdakilerden hangisidir?

    A)Sivas kongresi
    B)Havza kongresi
    C)Amasya genelgesi
    D)Erzurum kongresi

    6-Kurtuluş savaşının amacı gerekçesi ve yöntemi nerede belirlenmiştir?

    A)Erzurum kongresinde
    B)Amasya genelgesinde
    C)Sivas kongresinde
    D)Amasya görüşmesi

    7-Türk medeni kanunu hangi devletin kanunu örnek alınarak hazırlanmıştır?

    A)İsviçre
    B)İsveç
    C)Almanya
    D)Fransa

    8- Türk Tarihi ve Türk Dil kurumlarının kurulması hangi Atatürk ilkesinin zorunlu bir sonucu dur?

    A)Laiklik
    B)Halkçılık
    C) Milliyetçilik
    D)İnkılapçılık


    9-Mondros Ateşkes A nlaşmasından sonra işgal edilen ilk Türk toprağı hangisidir?

    A)Adana
    B) Musul
    C)Gaziantep
    D)İstanbul

    10-Ermeni sorununu sona erdiren anlaşma hangisidir?

    A)Mudanya
    B)Gümrü
    C)Paris
    D)Ankara ant.

    CEVAP ANAHTARI: 1)C 2)C 3)B 4)C 5)D 6)B 7)A 8)C 9B 10)B
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Sınıf İnkılap Tarihi Forum Tarih
İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Ders Notu 8.sınıf Tarihi Bilgiler 18 Ekim 2012
8.sınıf İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük 1.ünite notları Tarihi Bilgiler 18 Ekim 2012
İnkılap Tarihi Ders Notları 11. Sınıf Tarihi Bilgiler 19 Aralık 2011
İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları 8. Sınıf Eğitim Videoları & Flash ve Slaytları 19 Kasım 2011
8.Sınıf İnkilap Tarihi Dönem Testleri 15 Adet 2008-2009 Öğretmenlerimizin Bölümü 18 Ocak 2010

Bu Sayfayı Paylaş