8. Sınıf Matematik Soruları ve Cevapları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda DeMSaL tarafından 30 Mart 2010 tarihinde açılan konu

  1. DeMSaL

    DeMSaL Özel Üye

    8. Sınıf Matematik Soruları ve Cevapları konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    8. Sınıf Matematik Soruları - ilköğretim matematik soruları - matematik testleri



    1. a=√3, b=√5 olduğuna göre, √240 ifadesinin değeri aşağıdakilerden hangisine eşittir?

    a)3ab b)4ab c)5ab d)6ab

    2. (–1)¹º² + (–1)¹º¹ +(–1)¹ºº + (–9)º =?

    a)+2 b)+1 c)0 d)–1

    3. 4.(2x+1)-5(x+3)+2.(4-x)=0 ise x kaçtır?

    a)3 b)5 c)7 d)11

    4. 2x+3y=11 ise x kaçtır?

    3x+2y=14

    a)2 b)3 c)4 d)7

    5. Beş katının 11 fazlası, beş fazlasının 3 katına eşit olan sayı kaçtır?

    a)2 b)4 c)7 d)10

    6. 3 kitap ile 2 defterin fiyatı 21 milyon lira, 2 kitap ile 5 defterin fiyatı ise 25 milyon liradır. Buna göre kitap defterden kaç lira daha pahalıdır?

    a)1 b)2 c)3 d)5

    7. Bir annenin yaşı üç çocuğun yaşları toplamından 16 fazladır. Kaç yıl sonra annenin yaşı çocukların yaşları toplamına eşit olur?

    a)5 b)8 c)6 d)10

    8. 995.1005 çarpımının sonucu aşağıdakilerden ha ngisidir?

    a)10 6+1 b)10 8-25 c)10 8+25 d)10 6-25

    9. 20 kişilik bir sınıftan bir başkan ve bir başkan yardımcısı kaç farklı şekilde seçilebilir?

    a)20 b)39 c)380 d)400

    10. Hacmi 27 cm3 olan bir küpün alanı kaç cm2 dir?

    a)10 b)20 c)36 d)54

    CEVAP ANAHTARI: 1-B 2-A 3-A 4-C 5-A 6-B 7-B 8-D 9-C 10-D
     

  2. DeMSaL

    DeMSaL Özel Üye

    Matematik Soruları - matematik testleri


    [​IMG]
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Sınıf Matematik Soruları Forum Tarih
3. Sınıflar İçin Matematik Soru Bankası - Matematik Soruları Öğretmenlerimizin Bölümü 16 Şubat 2011
6.Sınıf Matematik Yazılı soruları 1.Dönem Öğretmenlerimizin Bölümü 15 Eylül 2010
3.Sınıf Matematik Soruları ve Cevabları Öğretmenlerimizin Bölümü 25 Mart 2010
8. Sınıf Sbs Matematik Eşlik Ve Benzerlik Soruları SBS - ÖSS - Sınavlar 22 Mart 2010
6. Sınıf SBS Sınavında Çıkabilecek Matematik Soruları SBS - ÖSS - Sınavlar 6 Ocak 2010

Bu Sayfayı Paylaş