7.Sınıf Sosyal Bilgiler Nüfus Soruları ve Cevapları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda SeLeN tarafından 3 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    7.Sınıf Sosyal Bilgiler Nüfus Soruları ve Cevapları konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    sosyal bilgiler nüfus soruları ve cevapları - sosyal bilgiler testi

    1. Aşağıdakilerden hangisi hızlı nüfus artışının nedenleri arasında sayılamaz?
    A. Doğumlar
    B. Ölümler
    C. Sağlık hizmetlerindeki gelişmeler
    D. Beslenme koşullarının iyileşmesi



    2. Aşağıdakilerden hangisi kırsal yerlerden kentlere göçün sebepleri arasında yer almaz?
    A. Tarım alanlarının aile bireylerinin gereksi-nimlerini karşılayamaması
    B. Sanayi tesislerinin köylerde bulunması ve havayı kirletmesi
    C. Tarım alanlarının yetersizliği
    D. Kentlerdeki iş olanaklarının fazlalığı



    3. Yurdumuzda düzenli nüfus sayımları ne za-man yapılmaya başlanmıştır?
    A. Cumhuriyet’in ilanından sonra
    B. Tanzimat Fermanı’ndan sonra
    C. II.Dünya Savaşı’ndan sonra
    D. Kanun-i Esasi’nin ilanından sonra


    4. Genel nüfus sayımları ile ülkemizde aşağı-dakilerden hangisi belirlenmez?
    A. Ülkemizin nüfus yoğunluğu
    B. Nüfusumuzun yaş ve cinsiyet durumu
    C. Nüfusumuzun okur-yazar oranı
    D. Ülkemizde resimle ilgilenenlerin oranı


    5. Devlet İstatistik Enstitüsü’nün görevleri ara-sında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
    A. Genel nüfus sayımları ile ülkemizde yaşayan insan sayısını belirler.
    B. Çocukların barınma, beslenme ve kendilerini ifade etme haklarını korumaya çalışır.
    C. Komşu ülkelerle ilişkilerimizi araştırır.
    D. Ülkemizde sanatla uğraşan kişilerin sayısını belirler.

    6. Aşağıdakilerden hangisi nüfusun yoğunlaştı-ğı yerler arasına girmez?
    A. Kıyı bölgeleri
    B. Mevsimlerin ılık geçtiği bölgeler
    C. Ulaşıma elverişli bölgeler
    D. Yeterli yağış alamayan dağlık bölgeler



    7. Yurdumuzda nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu bölge aşağıdakilerden hangisidir?
    A. Doğu Anadolu Bölgesi
    B. Orta Anadolu Bölgesi
    C. Marmara Bölgesi
    D. Akdeniz Bölgesi



    8. Yurdumuzda nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu yer Marmara Bölgesi’dir. Bunun ne-denleri arasında aşağıdakilerden hangisi yok-tur?
    A. Sanayisi’nin gelişmiş olması
    B. Ticaret ve hizmet sektörünün gelişmiş olması
    C. Bölgenin kurak olması
    D. Ulaşımın rahat olması


    9. Ekonomisi daha çok tarıma dayanan ve nü-fusu 2000’in altında olan yerleşme birimi aşa-ğıdakilerden hangisidir?
    A. Köy
    B. Mezra
    C. Semt
    D. Mahalle


    10. Aşağıdakilerden hangisi köyden kente göçün sebepleri arasında değildir?
    A. Ekim-dikim alanlarının yeterli olmaması
    B. İş olanaklarının kentte olması
    C. Eğitim olanaklarının kentte olması
    D. Kent yaşamının kalabalık olması



    Cevaplar :

    1.B 2.B 3.A 4.D 5.A 6.D 7.C 8.C 9.A 10. D


    alıntı
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Sınıf Sosyal Bilgiler Forum Tarih
4. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Kitap Çalışma Kitabı Cevapları 72-73-74-75 Frmartuklu Soru-Cevap Bölümü 17 Şubat 2014
7.sınıf Ülkemizde Nüfus Özeti Sosyal bilgiler Konu Dışı Başlıklar 19 Ekim 2012
4.Sınıf Sosyal Bilgiler Testi Soru ve Cevapları Öğretmenlerimizin Bölümü 26 Aralık 2010
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Notları Öğretmenlerimizin Bölümü 13 Nisan 2010
7.ci Sınıf Sosyal Bilgiler Test Soruları Öğretmenlerimizin Bölümü 13 Nisan 2010

Bu Sayfayı Paylaş