6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 4

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda Mavi_Sema tarafından 1 Mart 2010 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 4 konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 4

    6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 4 - 6. Sınıf Türkçe - 6. Sınıf Türkçe Soruları - 6. Sınıf Türkçe Test Soruları



    1) “Kuru” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde mecaz anlamıyla kullanılmıştır?
    A)Masayı kuru bir bezle sildi. B)Bu kuru tepeleri yeşertmek için çalışmalı.
    C)Böyle kuru bir yaşam istememişti. D)Elma ağacının kuru dallarını kestiler.


    2)Aşağıdaki sözcüklerden hangisi somut anlamlıdır?
    A)Sözlük B)Saygı C)içtenlik D)Üzüntü


    3)Aşağıdaki sözcüklerden hangisinde kaynaştırma harfi vardır?
    A)Düzeyi B)Sıvayı C)Kolayı D)Yüzeyi


    4)Aşağıdaki sözcüklerin hangisinde büyük ünlü uyumu kuralı aranır?
    A)Mert B)Biraz C)Sorguç D)Akşehir


    5)Aşağıdaki sözcüklerden hangisine,ünlü ile başlayan bir ek getirildiğinde ses değişikliği olur?
    A)kaç B)tak C)sırt D)kalp


    6)Aşağıdaki bileşik sözcüklerden hangisi yapılışı bakımından diğerlerinden farklıdır?
    A)hanımeli B)külbastı C)kireçtaşı D)keçiboynuzu


    7)Aşağıdaki sözcüklerden hangisi basit yapılıdır?
    A)korunak B)börek C)dalgıç D)elek


    8)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde Belirtisiz Ad Tamlaması vardır?
    A)Örtüyü boğanın önünden çekiverdi.B)Saatleri saymanın çekiciliğine kapıldı.
    C)Dışarıda bir canlının dolaşması duyuluyordu. D)Saat satıcısı ayağa kalktı.


    9)Aşağıdaki eylemlerin hangisinin kişisi farklıdır?
    A)üzersin B)güneşlensin C)unutursun D)toplanırsın


    10)Aşağıdakilerden hangisi gazetelerde yayımlanan günlük yazılardan değildir?
    A)Fıkra B)Söyleşi C)Makale D)Roman


    1C,2 A, 3 D , 4 C, 5 D, 6 B ,7 B , 8 D ,9 B , 10 D
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Sınıf Türkçe Soru Forum Tarih
5.Sınıf Türkçe Cümlede Anlam Test Soruları ve Cevapları Öğretmenlerimizin Bölümü 8 Eylül 2011
5.Sınıf Türkçe Dersi Anlam Bilgisi Testi Soruları ve Cevapları Öğretmenlerimizin Bölümü 3 Aralık 2010
6.Sınıf Türkçe Yazılı Soruları 1.Dönem Öğretmenlerimizin Bölümü 15 Eylül 2010
3.Sınıf Türkçe Soruları ve Cevabları Öğretmenlerimizin Bölümü 25 Mart 2010
6. Sınıf Türkçe Soru Bankası 3 Öğretmenlerimizin Bölümü 1 Mart 2010

Bu Sayfayı Paylaş