4.Sınıf Sosyal Bilgiler Testi Soru ve Cevapları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda SeLeN tarafından 26 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    4.Sınıf Sosyal Bilgiler Testi Soru ve Cevapları konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    ilköğretim 4.sınıf sosyal bilgiler test soruları - 4.sınıf sosyal bilgiler soru ve cevapları

    1) Aile toplumun en küçük birimidir.Aşağıdakilerden hangisi aileyi oluşturan bireylerden biri değildir?
    a) anne b) amca c) baba d) çocuk

    2) Aşağıdakilerden hangisi aileyi ayakta tutan faktörlerden biri değildir?
    a) ahlak b) maddi çıkarlar c) sevgi d) saygı

    3) Aşağıdakilerden hangisini yaparsak dolaylı olarak aile bütçesine katkıda bulunmuş oluruz?
    a) eşyalarımızı dikkatli kullanarak b) işe girip çalışarak
    c) babamızdan hiç harçlık almayarak d) hiç para harcamayarak

    4)Devletin, bir ailenin, bir kuruluşun gelir ve giderlerini gösteren çizelge aşağıdakilerden hangisidir?
    a) sigorta b) cetvel c) bütçe d) liste

    5)Aşağıdakilerden hangisinin yapılması, ailede demokratik ortamın oluşmasına katkı sağlar?
    a) kararları baba vermeli a) ailede annenin sözü geçmeli
    c) aile bireyleri ortak kararalmalı d) çocukların görüşleri alınmamalı

    6)Aşağıdakilerden hangisi toplum hayatını düzenleyen kurallardan değildir?
    a) özel ilgi alanlarımız b) yasalar c) ahlak kuralları d) görgü kuralları

    7) Bir yerin veya bir yapının kuş bakışı görünüşünün, belli oranda küçültülerek çizilmesine ne ad verilir?
    a) çizim b) ölçek c) plân d) kroki

    8)Gerçekte 5 km olan bir yol 1/50 000ölçekli bir haritada kaç cm olmalıdır?
    a) 25 cm b) 10 cm c) 15 cm d) 1 cm

    9) Pusulanın koyu renkli ucu her zaman hangi yönü gösterir?
    a) kuzeyi b) güneyi c) doğuyu d) batıyı

    10)Ülkemizin güneyinde yer alan denizin adı nedir?
    a) Marmara Denizi b) Akdeniz c) Karadeniz d) Ege Denizi

    Cevap anahtarı:

    1)b 2)b 3)a 4)c 5)a 6)a 7)c 8)b 9)a 10)b


    alıntı
     

  2. çok basit sorulardı daha zor sorun
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Sınıf Sosyal Bilgiler Forum Tarih
4. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Kitap Çalışma Kitabı Cevapları 72-73-74-75 Frmartuklu Soru-Cevap Bölümü 17 Şubat 2014
7.sınıf Ülkemizde Nüfus Özeti Sosyal bilgiler Konu Dışı Başlıklar 19 Ekim 2012
7.Sınıf Sosyal Bilgiler Nüfus Soruları ve Cevapları Öğretmenlerimizin Bölümü 3 Aralık 2010
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Notları Öğretmenlerimizin Bölümü 13 Nisan 2010
7.ci Sınıf Sosyal Bilgiler Test Soruları Öğretmenlerimizin Bölümü 13 Nisan 2010

Bu Sayfayı Paylaş