3.Sınıf Türkçe Soruları ve Cevabları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda DeMSaL tarafından 25 Mart 2010 tarihinde açılan konu

  1. DeMSaL

    DeMSaL Özel Üye

    3.Sınıf Türkçe Soruları ve Cevabları konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    3.Sınıf Türkçe Soruları - 3. sınıf türkçe testleri - ilköğretim testleri


    1-)Aşağıdaki sözcüklerin hangisi çoğul addır?

    a)Okulun b)Ağaçların c)Kümesimizde d)Masamızın


    2-)’Çağla,yaz tatilinde Amasra’ya gitmeyi düşünüyor.’tümcesinde hangileri özel addır?

    a)Amasra,yaz b)Çağla,yaz tatili c)Çağla,gitmeyi d)Çağla,Amasra


    3-)’Beyaz bir araba,dar sokaktan geçerek bahçeli bir evin önünde durdu.’tümcesinde kaç tane sıfat vardır?

    a)3 b)5 c)4 d)6


    4-)Aşağıdaki tümcelerin(cümlelerin)hangisinde eylem hareket anlamlıdır?

    a)Babam uzun süre uyudu.

    b)Öğrenciler dışarı çıktılar.

    c)Ahmet resim yapıyor.

    d)Osman ders çalışıyor.


    5-)’Avcı……………..bir…………kurda yaklaştı.’ cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi sözcükler yazılmalıdır?

    a)tatlı-cesaretle b)avcı-cesaretle

    c)güzel-cesaretle d)büyük-cesaretle


    6-)’mevsimi-çabucak-yaz-geçti’ sözcükleriyle kurallı bir tümce kurarsak,üçüncü sözcük hangisi olur?

    a)mevsim b)geçti c)çabucak d)yaz


    7-)Aşağıdaki sözcüklerden hangisi sözlükte önce gelir?

    a)gözde b)gözcü c)gözlük d)gözler


    :cool:Mektupta hitaptan sonra hangi noktalama işareti kullanılır?

    a) (.) b) (,) c) (?) d) (!)


    9-)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘-mi’ soru ekinin yazımı yanlıştır?

    a)Sen de mi tiyatroya gideceksin?

    b)Turgut çayını içtimi?

    c)Yemekten önce ellerini yıkıyor musun?

    d)Bu sorunun cevabını biliyor musunuz?


    10-)Aşağıdaki kelimelerin kaç tanesinde yazım yanlışı vardır?

    ‘bisiklet-türkiye-kibrit-Avrupa-gıram’

    a)1 b)2 c)3 d)4


    CEVAP ANAHTARI:

    1.B 2.D 3.C 4.B 5.D 6.C 7.B 8.B 9.B 10.B
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Sınıf Türkçe Soruları Forum Tarih
5.Sınıf Türkçe Cümlede Anlam Test Soruları ve Cevapları Öğretmenlerimizin Bölümü 8 Eylül 2011
5.Sınıf Türkçe Dersi Anlam Bilgisi Testi Soruları ve Cevapları Öğretmenlerimizin Bölümü 3 Aralık 2010
6.Sınıf Türkçe Yazılı Soruları 1.Dönem Öğretmenlerimizin Bölümü 15 Eylül 2010
Dillerin Sınıflandırılması - Dil Aileleri - Türkçenin Dünya Dilleri Arasındaki Yeri Konu Dışı Başlıklar 18 Ekim 2012
İngilizce Türkçe Sınıf Kuralları İngilizce Tercümeler 4 Nisan 2011

Bu Sayfayı Paylaş