İş İlişkisinin Kurulması Test Soruları ve Cevapları

'Açık Öğretim AÖF' forumunda SeLeN tarafından 28 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    İş İlişkisinin Kurulması Test Soruları ve Cevapları konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    aöf adalet bölümü dersleri - iş ilişkisi sınav soruları - iş sözleşmesi

    1. İş sözleşmelerinde, sözleşmenin kaç tarafı bulunmaktadır?

    a. 1
    b. 2
    c. 3
    d. 4
    e. 5

    2. Aşağıdaki sözleşmelerden hangisinin yazılı olarak yapılması zorunlu değildir?

    a. Süresi belirli olmayan iş sözleşmeleri
    b. Belirli süresi 1 yıl olan iş sözleşmeleri
    c. Belirli süresi 3 yıl olan iş sözleşmeleri
    d. Takım sözleşmesi
    e. Çıraklık sözleşmesi

    3. İşverenin sakat ve eski hükümlü işçilerle iş sözleşmesi yapma zorunluluğu doğması için o işyerinde en az kaç işçi çalışıyor olması gerekir?

    a. 1
    b. 10
    c. 25
    d. 50
    e. 100

    4. Aşağıdakilerden hangisi tekrar işe alma zorunluluğu doğuran nedenlerden biri değildir?

    a. İşçinin askerlik nedeniyle işten çıkarılması
    b. İşçinin sakatlanarak işten ayrılması
    c. İşçinin sendikal nedenlerden dolayı işinden ayrılması
    d. Gazeteci işçinin hastalanarak işten ayrılması
    e. İş sözleşmesinin işveren tarafından İş Kanununa göre ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller nedeniyle feshedilmesi

    5. 4857 sayılı İş Kanununa göre asgari çalışma yaşı kaçtır?

    a. 12
    b. 13
    c. 14
    d. 15
    e. 18

    6. Aşağıdakilerden hangisi işçinin iş sözleşmesinden doğan borçlarından biri değildir?

    a. Bizzat çalışma
    b. Eşit davranma
    c. Özenle çalışma
    d. Sadakat
    e. Rekabet etmeme

    7. Aşağıdakilerden hangisi kadınlar için yasaklanmış işlerden biri değildir?

    a. Maden ocağındaki işler
    b. Kablo döşeme işleri
    c. Kanalizasyon işleri
    d. Tünel inşaatı işleri
    e. Bisküvi imalatı işleri

    8. Aşağıdaki iş sözleşmesi türlerinden hangisi 4857 sayılı İş Kanunu ile Türk hukukuna girmiştir?

    a. Belirli süreli iş sözleşmesi
    b. Belirsiz süreli iş sözleşmesi
    c. Çağrı üzerine çalışmaya dayalı iş sözleşmesi
    d. Deneme süreli iş sözleşmesi
    e. Tam süreli iş sözleşmesi

    9. 4857 sayılı İş Kanununa göre, ücretin en geç ne kadar sürede bir ödenmesi gerekir?

    a. Her gün
    b. Haftada bir
    c. Ayda bir
    d. Üç ayda bir
    e. Altı ayda bir

    10. Çocuk işçi çalıştıran işverenlerin bunlar için ne kadar sürede bir sağlam raporu alması gerekir?

    a. Ayda bir
    b. Üç ayda bir
    c. Altı ayda bir
    d. Yılda bir
    e. İki yılda bir


    Cevap Anahtarı

    1. b

    2. a

    3. d

    4. e

    5. c

    6. b

    7. e

    8. c

    9. c

    10. c



    alıntı
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - İş İlişkisinin Kurulması Forum Tarih
İş İlişkisinin Son Bulması Test Soruları ve Cevapları Açık Öğretim AÖF 29 Kasım 2010
İş İlişkisinin Düzenlenmesi Soruları ve Cevapları Açık Öğretim AÖF 28 Kasım 2010
Matbaanın icadından önce kitaplar nasıl çoğaltılırdı kısaca Sorular ve Cevaplar Çarşamba 22:40
ilk matbaa ile günümüz matbaası arasında ne gibi benzerlikler vardır kısaca Tarihi Bilgiler Çarşamba 22:39
İlk matbaadan günümüz matbaasına kadar neler değişti kısaca Tarihi Bilgiler Çarşamba 22:38

Bu Sayfayı Paylaş