Üreme İle İlgili Test Soruları ve Cevap Anahtarı

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda DeMSaL tarafından 30 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

  1. DeMSaL

    DeMSaL Özel Üye

    Üreme İle İlgili Test Soruları ve Cevap Anahtarı konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    biyoloji test soruları - genlerle ilgili soru ve cevaplar - vücudumuzla ilgili test soruları


    1. Aşağıdakilerin hangisinde daha yüksek dirençli uzun iletgen tel kullanılır.?

    A)Ütüde B)Sigortada C)Radyoda D)Lambada

    2. Aşağıdakilerden hangileri mitoz bölünme sonrası oluşmaz?

    I.Karaciğer hücresi

    II.Epitel hücresi

    III.Eşey hücresi

    A)I B)III C)I-III D)II-III

    3. Aşağıdakilerden hangisi vücudumuzdaki zararlı maddenin dışarı atılmasında gerekli değildir.?

    A)Karaciğer B)Böbrek C)Akciğer D)Deri

    4. Vücutta spermlerin meydan geldiği üreme organı aşağıdakilerden hangisidir.?

    A)Testis B)Uterus C)Böbrek D)Ovaryum

    5. Eşeyli üreme mekanizmasında erkek üreme hücresi ile dişi üreme hücresinin birleşmesi olayına ne denir?

    A)Tozlaşma B)Gelişme C)Büyüme D)Döllenme

    6. Farklılaşma olayı ile organ ve dokuların oluşmasına sebep olan yapı hangisidir?

    A)Zigot B)Morula C)Yumurta D)Embriyo

    7. Aşağıdakilerden hangisi kalıtsal özellikler grubuna girmez?

    A)Göz Rengi B)Saç rengi C)Vücut Ağırlığı D)Kan grubu

    8. Aşağıda verilenlerin hangisinde oluşabilecek zararlı bir mutasyon sonraki memelilere aktarılmaz?

    A)Yumurta B)Sperm C)Zigot D)Beyin

    9. Genlerin çevre ile etkileşmesine ne ad verilir?

    A)Mutasyon B)Modifikasyon C)Adaptasyon D)Doğal seleksiyon

    10. Kromozom sayısı 2n=20 olan hücre bir mayoz bölünme geçirirse kromozom sayısı kaç olur?

    A)40 B)20 C)10 D)5

    CEVAP ANAHTARI:

    1)A 2)B 3)A 4)A 5)D 6)D 7)C 8)D 9)B 10)C
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Üreme İle İlgili Forum Tarih
Bitkilerle Üreme ile ilgili ÖSS Soruları ve Cevapları SBS - ÖSS - Sınavlar 12 Şubat 2011
Bitkilerde Üreme Özellikleri İle İlgili Test Soruları Öğretmenlerimizin Bölümü 7 Mart 2010
Böcekçil Bitkilerde Beslenme Sindirim Üreme Hakkında Bilgi Doğa ve Bitkiler 10 Şubat 2014
Bitkilerde eşeyli üreme ve çimlenme Doğa ve Bitkiler 9 Temmuz 2013
Bakterilerde Üreme ve Solunum Hakkında Bilgi Konu Dışı Başlıklar 22 Ocak 2012

Bu Sayfayı Paylaş