Çalışma İlişkileri Test Soruları ve Cevapları

'Açık Öğretim AÖF' forumunda SeLeN tarafından 19 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Çalışma İlişkileri Test Soruları ve Cevapları konusu
    Sponsorlu Bağlantılar
    açık öğretim adalet bölümü dersleri - çalışma ilişkileri sınav soruları ve cevapları

    1. Sendikacılık hareketinin ilk olarak başladığı ülke hangisidir?

    a. Almanya
    b. İngiltere
    c. Fransa
    d. ABD
    e. İtalya

    2. Farklı işkollarında faaliyet gösteren sendikaların bir araya gelmesiyle kurulan en üst sendikal örgütlenme modeli hangisidir?

    a. Federasyon
    b. Konfederasyon
    c. Birlik
    d. Dernek
    e. Oda

    3. Bir otomobil fabrikasında çalışanların kurdukları sendika aşağıdaki sendika türlerinden hangisine girmektedir?

    a. İşyeri sendikası
    b. İşkolu sendikası
    c. Meslek sendikası
    d. Genel sendika
    e. Ulusal sendika

    4. Bireylerin sendikalara üye olmama ya da ayrılma özgürlüğüne ne ad verilir?

    a. Kolektif sendika özgürlüğü
    b. Olumlu sendika özgürlüğü
    c. Olumsuz sendika özgürlüğü
    d. Kapalı işyeri uygulaması
    e. Genel sendika özgürlüğü

    5. Grev ve lokavtın yasak olduğu durumlarda uyuşmazlığın çözümünde kesin kararı aşağıdakilerden hangisi vermektedir?

    a. Arabulucu
    b. Uzlaştırıcı
    c. Hakem
    d. Uzlaştırma Kurulu
    e. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

    6. Türkiye’de ilk sendikalar kanunun hangi tarihte çıkarılmıştır?

    a. 1947
    b. 1945
    c. 1956
    d. 1960
    e. 1961

    7. Bir sendikanın toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili olup olmadığı kim tarafından tespit edilir?

    a. İşçi sendikası
    b. İşveren sendikası
    c. İşveren
    d. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
    e. Valilik

    8. Türkiye’de grev kararının karşı tarafa tebliğinden itibaren kaç gün içinde uygulanması gerekmektedir?

    a. 6 gün
    b. 15 gün
    c. 30 gün
    d. 60 gün
    e. 80 gün

    9. Sendikalar Kanununa göre Türkiye’de kaç işkolu vardır?

    a. 6
    b. 8
    c. 18
    d. 28
    e. 30

    10. Türkiye’de toplu pazarlıklar en az kaç yıl için yapılabilir?

    a. 1
    b. 2
    c. 3
    d. 4
    e. 5

    Cevap Anahtarı

    1. b

    2. b

    3. b

    4. c

    5. c

    6. a

    7. d

    8. d

    9. d

    10. a


    alıntı
     

Yükleniyor...
Benzer Konular - Çalışma İlişkileri Test Forum Tarih
Avrupa Birliği İlişkileri Elemanının Çalışma Ortamı Ve İş Bulma İmkanları Nelerdir Meslekler Rehberi 23 Eylül 2011
AÖF 4.sınıfÇalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 2004-2008 Final Soru ve Cevap SBS - ÖSS - Sınavlar 30 Temmuz 2009
Çalışmanın bireysel ve toplumsal açıdan faydaları maddeler halinde kısaca Eğitim Bilgileri 13 Şubat 2017
Biruni'nin çalışma alanları nelerdir kısaca Düşünürler-Filozoflar 7 Şubat 2017
Harezmi'nin çalışma alanları nelerdir kısaca Düşünürler-Filozoflar 7 Şubat 2017

Bu Sayfayı Paylaş