Zhang Ziyi Kimdir - Zhang Ziyi Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda Mavi_inci tarafından 27 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_inci

    Mavi_inci Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Zhang Ziyi Kimdir - Zhang Ziyi Biyografisi konusu Zhang Ziyi Kimdir-Zhang Ziyi Hayatı-Zhang Ziyi Biyografisi-Zhang Ziyin Filmografi-Zhang Ziyi Hakkında Bİlgi

    Zhang Ziyi (1979 - .... )


    9 Şubat 1979 Pekin, Çin'de doğdu.
    En bilinen rolü Oscar ödülü kazanan Kaplan ve Ejderha (Crouching Tiger Hidden Dragon) filmindeki Jiao Long rolüdür. Zhang Ziyi Rush Hour 2, Kahraman (Hero), Parlayan Hançerler (House of Flying Daggers) ve Bir Geyşanın Anıları (Memoirs of a Geisha) gibi filminde rol aldı.
    2001 yılindan FHM magazinin 100 güzel kadın sıralamasında 2. olmuştur.

    Filmografi
    The Banquet (2006)
    Memoirs of a Geisha (Bir Geyşanın Anıları) (2005)
    Princess Raccoon (2005)
    Jasmine Women (2004)
    House of Flying Daggers (Parlayan Hançerler) (2004)
    2046 (2004)
    Purple Butterfly (2003)
    My Wife is a Gangster 2 (2003)
    Hero (Kahraman) (2002)
    The Legend of Zu (2001)
    Musa (2001)
    Rush Hour 2 (2001)
    Crouching Tiger, Hidden Dragon (Kaplan ve Ejderha) (2000)
    The Road Home (1999)
     

Bu Sayfayı Paylaş