Zeyno Gönenç Kimdir - Zeyno Gönenç Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 9 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Zeyno Gönenç Kimdir - Zeyno Gönenç Biyografisi konusu Zeyno Gönenç resimleri - Zeyno Gönenç kimdir - Zeyno Gönenç hakkında - Zeyno Gönenç biyografisi


    Zeyno Günenç, (d. 22 Haziran 1967, İzmit), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

    İlkokul ikinci sınıftayken annesinin yönlendirmesiyle bale eğitimi almaya başlayan Zeyno Günenç, Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Bursa Devlet Tiyatrosu'nda üç yıl çalıştı. Bu kurumdan istifa edip bir yıllığına Kanada - Vancouver'a giderek eğitimini geliştirdi. Yurtdışı da dahil olmak üzere birçok özel radyoda yapımcı ve sunucu olarak çalıştı. Süheyl Uygur ve Behzat Uygur kardeşlerle "Üç Salakşörler" adlı oyunla üç yıl süren bir turneye çıkarak Türkiye'nin birçok yerini gezdi. Çocuklar Duymasın adlı dizideki "Dominant Gönül teyze" karakteriyle ünlendi. Okan Bayülgen'le bir evlilik geçiren sanatçı, Tiyatrokare topluluğunda çalıştı. TRT'de yaptığı sabah programından bazı baskılar [1] nedeniyle ayrıldığı ileri sürüldü. 1988 yılından itibaren çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.


    Rol aldığı bazı oyunlar

    * Üç Salakşörler
    * Seni Seviyorum (oyun)

    Filmografisi

    * Çocuklar Duymasın - 2010
    * Geniş Aile - 2009
    * Paramparça Aşklar - 2008
    * Hayat Apartmanı - 2007
    * Doktorlar - 2006
    * Keloğlan Kara Prens'e Karşı - 2005
    * Çocuklar Ne Olacak - 2004
    * Avrupa Yakası - 2004
    * Çocuklar Duymasın - 2002
    * En Son Babalar Duyar - 2002
    * Dadı - 2001
    * Eyvah Kızım Büyüdü - 2000
    * Kuşlu Çorap - 1988



    [​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş