Yalçın Boratap Kimdir? Biyografisi Resimleri

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 25 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Yalçın Boratap Kimdir? Biyografisi Resimleri konusu Yalçın Boratap Kimdir - Yalçın Boratap Resimleri - Yalçın Boratap Biyografisi - Oyuncu Yalçın Boratap



    Yalçın Boratap (d.24 Eylül 1944 , İstanbul), oyuncu.

    [​IMG]

    Orta öğreniminin bir bölümünü Saint Benoit Fransız Lisesi'nde yaptı. Eğitimine Londra'da devam etti. Oyunculuğu seçmesinde, annesi Şükriye Atav'ın, içinde yetiştiği Şehir Tiyatroları'nın ve bu Okul'un ustalarının büyük etkisi olmuştur. 1962-1963 sezonundan bu yana İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışan Yalçın Boratap, TV dizilerinde oynamış ve belgesel seslendirmeleri yapmıştır. Halen Dialog Anlatım İletişim'de konuşma ve drama dersleri vermektedir.

    Filmografisi

    * Bir Aşk Uğruna - 1994
    * Yıldızlar Gece Büyür - 1991
    * Kupa Kızı - 1986
    * Üç İstanbul - 1983
    * Karaoğlan Geliyor - 1972
    * Balaban Ağa
    * Piyanist
    * Soruşturma
    * Tatlı Dillim - 1973

    Rol aldığı bazı oyunlar

    * Çalı Kuşu
    * Çin-Çin
    * Venedik Taciri
    * Tartuffe
    * Romeo ve Juliet
    * Hacıyatmaz
    * Dünyanın Düzeni - Juno and Paycock
    * Ağrı Dağı Efsanesi
    * Balaban Ağa
    * Şair Evlenmesi
    * Ferhad ile Şirin - 1976
    * Fuji-Yama
    * Kırmızı Güller
    * İşgal
    * Bahar Noktası
    * Yağmurcu
    * Perde Açılıyor - Adorable Julia
    * Carmen
    * Bir Şehnaz Oyun
    * Her Devrin Adamı - A man for all season
    * Dallar Yeşil Olmalı
    * Katharina Blum'un Çiğnenen Onuru
    * 1789 - Victor Hugo
    * Günden Geceye
    * Üç Kız Kardeş
    * Aşk Mektupları
    * Canlı Maymun Lokantası
    * Herkes Aynı Bahçede
    * Önce İnsan - Afife Jale Ödüllerinde Adaylık
    * Medea
    * Ferhad ile Şirin - 2005
    * Ceza Kanunu
     

Bu Sayfayı Paylaş