Yılmaz Zafer -Yılmaz Zafer Kimdir? - Yılmaz Zafer Hakkında

'Biyografi & Otobiyografi' forumunda KaRDeLeN tarafından 3 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

  1. KaRDeLeN

    KaRDeLeN Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Yılmaz Zafer -Yılmaz Zafer Kimdir? - Yılmaz Zafer Hakkında konusu
    Yılmaz Zafer

    [​IMG]

    Yılmaz Zafer:
    Doğumu: 24 Eylül 1956
    Ölümü: 9 Kasım 1995, İstanbul
    Tiyatro ve sinema sanatçısı.

    Perihan Savaş'a hayranlığı nedeniyle Fatih Halkevi'nde tiyatroya başlayan, daha sonra Şehir Tiyatroları'na geçen Yılmaz Zafer, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu gibi çeşitli tiyatro topluluklarında rol aldı. 1976 yılında sinemaya başladı, 40'tan fazla film çevirdi. İskilip'li Akif Hoca'la evlendi, bu evlilikten bir çocuk sahibi oldu. Eşiyle birlikte "Yönetim Film ve Reklamcılık Şirketi"'ni kurdular. İlki 1994 nisan ayında iki kalp krizi geçirerek uzun süre bakıma muhtaç şekilde yaşayan sanatçı, bu nedenle geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.
    filminde, köklü değişimlerin yaşandığı Atatürk Türkiye'sinde devrimlere karşı çıktığı için idam cezasına mahkûm olan İskilip'li Akif Hoca'nın avukatı Ferit rolüyle seyirciyi etkiledi. 1987'de uzun süredir hayran olduğu Perihan Savaş

    Filmografisi:
    • Kurtuluş - 1994
    • Göç - 1993
    • Ufukta Bir Ağaç - 1993
    • Al Dudaklım - 1993
    • Zirvedekiler - 1993
    • İskilipli Atıf Hoca - 1993
    • Dağ Çiçeği - 1992
    • Bir Daha Asla - 1992
    • Bir Zamanlar Sarhoştu - 1992
    • Talaz - 1992
    • Ateş Üstünde Yürümek - 1991
    • Kurt Kanunu - 1991
    • Yarına Gülümsemek - 1991
    • Medcezir Manzaraları - 1989
    • Türkmen Düğünü - 1989
    • Acı Yıllar - 1989
    • Kaldırım Serçesi - 1989
    • Arka Evin İnsanları - 1988
    • Yaşamak - 1988
    • Kızım ve Ben - 1988
    • Sarışınım - 1987
    • Vur Hançerini Kadınım - 1987
    • Toprağın Gelini - 1987
    • Yavrumu Kurtarın - 1987
    • Yabancı Bir Sevgi - 1987
    • Dilan - 1986
    • Oteldeki Cinayet - 1986
    • Aaahhh Belinda - 1986
    • Bir Günlük Aşk - 1986
    • Dayak Cennetten Çıkma - 1986
    • Değişim - 1986
    • Elmayı Kim Isırdı - 1986
    • Genç Ve Dul - 1986
    • Sevmek Neye Yarar - 1986
    • Bir Daha Umut - 1986
    • Kahreden Gençlik - 1985
    • Dul Bir Kadın - 1985
    • Adı Vasfiye - 1985
    • Tele Kızlar - 1985
    • Suçlu Gençlik - 1985
    • Karanfilli Naciye - 1984
    • Babanın Suçu - 1976
    Kaynak: Vikipedi

     

Bu Sayfayı Paylaş