William L. Calhoun Jr Kimdir - William L. Calhoun Jr Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 23 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    William L. Calhoun Jr Kimdir - William L. Calhoun Jr Biyografisi konusu William L. Calhoun Jr Kimdir - William L. Calhoun Jr Resimleri - William L. Calhoun Jr Biyografisi - William L. Calhoun Jr Hakkında






    Genel bilgiler
    Doğum adı William L. Calhoun, Jr.
    Doğum 9 Ağustos 1970 (1970-08-09) (40 yaşında)
    Teksas, ABD
    Tarz(lar) Hip hop
    Meslek(ler) Rapçi
    Etkin yılları 1988–günümüz
    Plak şirketi Lench Mob
    İlişkili hareketler Low Profile, WC and the Maad Circle, Westside Connection, Ice Cube, Mack 10, Chilly Chill, Game, Allfrumtha I, Snoop Dogg, Nate Dogg, N.W.A, Dr. Dre, Eazy E, MC Ren, Crazy Toones


    William L. Calhoun Jr. (d. 9 Ağustos 1970), sahne adı ile WC (Dub-C diye okunur), Amerikalı rapçidir. Teksas doğumludur[1] ve erken yaşlarda South Central Los Angeles'a taşınmıştır. Kariyerine Low Profile grubunun iki üyesinden biri olarak başlayan WC, sonraları Coolio, Sir Jinx ve DJ Crazy Toones ile birlikte WC and the Maad Circle grubunu kurdu. Grup 1991'de Ain't a Damn Thang Changed ve 1995'te Curb Servin' albümlerini çıkardı. Daha sonra solo kariyerine yönelen WC, çeşitli solo albümler de yayımladı: 1998'de The Shadiest One, 2002'de Ghetto Heisman ve 2007'de Guilty by Affiliation. Ice Cube ve Mack 10 gibi isimlerden oluşan Westside Connection oluşumunun bir parçası olarak da tanınmaktadır. Bu grupla birlikte de iki albümü çıktı: 1996'da Bow Down ve 2003'te Terrorist Threats.


    Diskografi
    Solo albümleri Yıl Şirket
    The Shadiest One 1998 PayDay
    Ghetto Heisman 2002 Def Jam
    Guilty by Affiliation 2007 Lench Mob
    Revenge of the Barracuda 2011 Big Swang/E1 Entertainment
    Westside Connection ile Yıl Şirket
    Bow Down 1996 Priority, Lench Mob
    Terrorist Threats 2003 Priority, Hoo-Bangin'
    Low Profile ile Yıl Şirket
    We're in This Together 1989 Priority
    WC and the Maad Circle ile Yıl Şirket
    Ain't a Damn Thang Changed 1991 Priority
    Curb Servin' 1995 PayDay, FFRR, PolyGram

    [​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş