Vize almak için hangi evraklar gerekiyor?

'Frmartuklu Soru-Cevap Bölümü' forumunda Kayıtsız Üye tarafından 3 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

  1. Sponsorlu Bağlantılar
    Vize almak için hangi evraklar gerekiyor? konusu Vize almak için ne gibi evrak gerekiyor?
     
  2. Mavi_inci

    Mavi_inci Özel Üye

  3. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Gerekli Genel Evraklar

    İşveren İseniz

    Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
    Hesap cüzdan fotokopisi
    Gayri menkul tapu fotokopisi
    Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
    Ticari sicil gazetesi fotokopisi
    Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
    İmza sirküleri Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye​

    Bordrolu Çalışan İseniz
    İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
    Şirketin imza sirküleri
    Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
    Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
    Ticari sicil gazetesi fotokopisi
    Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
    4 aylık sigorta bildirgesi
    Son üç aylık bordro
    Hesap cüzdan fotokopisi
    Gayri menkul tapu fotokopisi
    Kredi kartları fotokopisi
    Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye ​

    Ev Hanımı İseniz
    Konsolosluğa hitaben dilekçe
    Gayrimenkul tapu fotokopisi
    Hesap cüzdan fotokopisi
    Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir. ​

    Öğrenci İseniz
    Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
    18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
    Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir. ​

    Emekli İseniz
    Konsolosluğa hitaben dilekçe
    Emekli cüzdanı fotokopisi
    Sağlık karnesi fotokopisi
    Gayrimenkul tapu fotokopisi
    Banka cüzdan fotokopisi ​

    Ayrıca
    1 Resim + Vize Ücreti ( Ücretler konsolosluklar tarafından belirleniyor, değişebilir.)
    En az 6 ay geçerli pasaport ( pasaport mutlaka imzalı olmalı )
    Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
    Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamaz.
    Pasaportunuz yenilenmis ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluga ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz vize alımında yararlı olacaktır.
    Schengen ülkeleri hic schengen vizesi olmayanları sahsen istemektedir.
    Münferit Vize, başvuru gününden en az 3 gün sonra geri döner. Vize alımı konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Seyahat acentası müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş