Veri Tabanına Resim Eklemek

'Web Programlama & Scriptler' forumunda Siraç tarafından 2 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

  1. Siraç

    Siraç Site Yetkilisi Admin Editör

    Veri Tabanına Resim Eklemek konusu
    Veri Tabanına Resim Eklemek

    VERİTABANINA RESİM EKLEMEK NASIL OLUR? -1-
    Şimdi bir çok arkadaşın sorusuna cevap arayacağız. Nasıl oluyor da veri tabanına resim ekliyorlar ? Diye birçok kişi kendine ilk zamanlar soru sormuştur. Bunun iki yolu var birincisi doğrudan resmi veri tabanına OLE olarak kaydetmek ki bu veri tabanının boyutunu devasa hale getiriyor. İkincisi ise kaydedilecek resmin adresini veri tabanına metin olarak kaydetmek. Ben bu makalede OLE yöntemini anlatmaya çalışacağım. Ama daha önce projede de kullanılan nesneleri sıralayalım. TEXT1,TEXT2,OLE1,DATA1,COMMAND1, COMMAND2, COMMAND3 Kullanacağız.
    İlk olarak bir adet veri tabanı oluşturun bunu eğer access de hazırlayacaksanız veri tabanı ismi olarak resim.mdb olarak atayın. Daha sonra tablolar sekmesinde iken yeni butonuna basarak çıkan pencereden tasarım görünümü' nü seçin. Çıkan pencereden ilk alan adına anahtar yazın ve veri türüne de otomatik sayı deyin ikinci satıra adı veri türüne ise metin, üçüncüsüne ise soyadı veri türüne metin, dördüncü satıra resim veri türüne OLE Nesnesi olarak yazın yazdıysanız eğer ilk satıra otomatik sayı olarak atadığınız satıra birincil anahtarı atayın (üste sarı bir anahtar vardır nah ona basın) tablo ismi olarak GIRIS verin ve veri tabanı kaydedin çıkın gidin kardeşim bu ne be sizinle mi uğraşacağım değil dabi. Veri tabanı hazır. Eğer visdata ile hazırlayacaksanız ole olarak atadığınız alanın yerine vis data da BINARY olarak tanımlayın aradaki fark bu kadarcık.
    Şimdi gelelim vb kısmına ilk olarak yeni bir proje açın ve bu projenin üstene altına bir yerlerine iki adet textbox (text1,text2) ve bir adet ole nesnesi (OLE1) ve üç adet command buton (command1,command2, command3) ve bir adet data nesnesi(data1) yerleştirin nefes alalım biraz.
    Data1 i veri tabanına bağlayın (data1 in data base name özelliğine RESİM.MDB dosyasını, recordsource özelliğine ise GIRIS tablosunu atayın) daha sonra text1 ve text2 nin datasource ve datafıeld larını sırası ile data1,adı ve data1,soyadı olarak atayın buraya kadar normal bir bağlantı yaptık. Ole nesnesinide yine diğerlerinde olduğu gibi datasource ve datafield leri data1 ve RESİM alanına bağlayın. Bağlantıda tamam.
    Şimdi gelelim olayın can alıcı noktasına yani nasıl çalıştıracağız
    [FONT=&quot]Form_Load()
    Command1.caption=”YENI KAYIT”
    Command2.caption=”SONRAKI KAYIT”
    Command3.caption=”NESNE EKLE”
    End sub[/FONT]

    [FONT=&quot]Command1_click()
    On local error resume next
    Data1.Recordset.AddNew’ Bu kod sizinde bildiğiniz gibi yeni bir kayıt ekliyor.
    End sub[/FONT]

    [FONT=&quot]Command2_click()
    On local error resume next
    Data1.Recordset.Movenext’Bu ise sonraki kayda gidiyor.
    End sub[/FONT]

    [FONT=&quot]Command3_click()
    On local error resume next
    OLE1.InsertObjDlg’ Bu kod ole nesnesine ekleyeceğiniz resim için NESNE EKLE penceresini[/FONT]
    [FONT=&quot] açar.
    End sub[/FONT]
    Ben burada sadece sonraki kayıt butonu yaptım siz diğerlerini de yaparsınız. Bu arada ole ile resim dosyalarında farklı olarak videolarda ekleyebilirsiniz. Son olarak veri tabanının boyutuna dikkat edin kayıt sayısı arttıkça veri tabanının boyutunun aşırı derecede büyüdüğünü göreceksiniz. Veri tabanına resim eklemek nasıl olur? -2- de daha kullanışlı bir proje hazırlayacağız. Kendinize iyi davranın.
     
  2. Google

    Google Özel Üye

    paylaşım için teşekkürler
     

Bu Sayfayı Paylaş