Vanessa Angel Kimdir - Vanessa Angel Biyografisi Resimleri

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 10 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Vanessa Angel Kimdir - Vanessa Angel Biyografisi Resimleri konusu Vanessa Angel Kimdir - Vanessa Angel Resimleri - Vanessa Angel Biyografisi - Model Vanessa Angel



    Vanessa Madeline Angel (d. 10 Kasım, 1966) İngiliz model ve aktris. Televizyon dizisi Çılgın Bilim'deki (Weird Science) Lisa rolüyle tanınmaktadır

    [​IMG]

    Londra'da doğup büyüyen sanatçı genç yaşta bir kafede model ajansı tarafından keşfedildi. 16 yaşında iken kontrat imzalayarak New York'a yerleşti. Angel, Vogue ve Cosmopolitan dergisinin kapak kızı oldu.

    Angel'in ilk filmi 1985 yapımı "Spies Like Us" (Bizim Gibi Casuslar) adlı Amerikan filmi oldu. Bu filmde nükleer bir füzeyi koruyan Sovyet askeri rolündeydi. 1990 yılında küçük bir rolle King of New York filminde gözüktü. 1990'lı yılların başlarında bir çok filmde küçük roller almaya başladı.

    1994 yılında televizyon dizisi Çılgın Bilim'de (Weird Science) Lisa rolünü 1998 yılına kadar oynadı. 1995 yılında Zeyna (Xena) dizisinde başrol oynaması düşünülürken, rol Lucy Lawless'ın oldu. Çılgın Bilim dizisi devam ederken Kingpin adlı filmde oynadı.

    Çılgın Bilim'in sona ermesinden sonra Kissing a Fool adlı filmde David Schwimmer ile birlikte oynadı, daha sonra 1999 filmi Made Men ve 2004 filmi Superbabies: Baby Geniuses 2 filmlerinde gözüktü. Daha sonra Sabretooth ve The Perfect Score filmlerinde rol aldı.

    2000 yılında TRT'de de yayınlanan Stargate SG-1 dizisinde arkeolog Tok'ra Freya/Konukçu :Anise rolünü aldı. 2005 yılında Entourage dizisinde, 2007 yılında televizyon filmi Blind Ambition 'da rol aldı. 1996 yılında, aktör Rick Otto ile evlendi. Çiftin bir kız çocuğu oldu.

    Filmografi

    * Spies Like Us (1985)
    * Another Chance (1989)
    * King of New York (1990)
    * Killer Instinct (1991)
    * Stop! Or My Mom Will Shoot (1992)
    * Cityscrapes: Los Angeles (1994)
    * Sleep with Me (1994)
    * Kingpin (1996)
    * Kissing a Fool (1998)
    * Made Men (1999)
    * Enemies of Laughter (2000)
    * G-Men from Hell (2000)
    * Camouflage (2001)
    * Firetrap (2001)
    * Sabretooth (2002)
    * The Perfect Score (2004)
    * Out for Blood (2004)
    * Superbabies: Baby Geniuses 2 (2004)
    * Puppet Master vs Demonic Toys (2004)
    * Raging Sharks (2005)
    * The Good Humor Man (2005)
    * Popstar (2005)
    * Monster Night (2006)
    * Planet Raptor: Raptor Island 2 (2007)
    * Blind Ambition (2007)
    * Endless Bummer (2008)
    * Level Seven (2008)

    Televizyon

    * The Equalizer (1 bölüm, 1988)
    * Baywatch (3 bölüm, 1991-1992)
    * On the Air (1 bölüm, 1992)
    * Raven (1 bölüm, 1992)
    * Jackie Collins' Lady Boss (1992)
    * Reasonable Doubts (7 bölüm, 1992-1993)
    * Melrose Place (2 bölüm, 1993)
    * Murder, She Wrote (1 bölüm, 1993)
    * The Cover Girl Murders (1993)
    * Time Trax (1 bölüm, 1994)
    * Veronica's Closet (2 bölüm, 1997)
    * Weird Science (88 bölüm, 1994-1998)
    * Partners (2000)
    * Stargate SG-1 (3 bölüm, 2000)
    * The Division (1 bölüm, 2003)
    * Criminal Intent (2005)
    * Blind Ambition (2007)
     

Bu Sayfayı Paylaş