Vücudumuz Konusu Sınav Soruları ve Cevapları

'Öğretmenlerimizin Bölümü' forumunda SeLeN tarafından 20 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Vücudumuz Konusu Sınav Soruları ve Cevapları konusu fen ve teknoloji konusu sınav soruları - vücudumuzla ilgili test soruları

    1-)Vücudumuzun besinlerden sağladığı enerji belirtilen durumların hangisi veya hangilerinde kullanılır?

    I. Oyun oynarken

    II. Uyurken

    III.Kitap okurken



    A) Yalnız I B) Yalnız III C) I, III D) I, II, III



    2-)ATP molekülü için aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

    I. Riboz şekeri içerir

    II. Üç Fosfat atomu içerir

    III.Tek atomludur

    IV.Fosfat atomları arasında yüksek enerjili bağ vardır



    A) II,IV B) I,II,IV C) II,III,IV D) I,III,IV



    3-)- I. Elektrolit özelliği gösterme

    II.Turnusol kağıdına etki etme

    III.Tatlarının ekşi olması

    IV.Bazlarla tuz oluşturma

    Yukarıdakilerden hangileri hem NaOH hem HCl çözeltileri için doğrudur?



    a) I,II b) II,IV c) I,II,III d) I,II,III,IV



    4-)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?



    A) Asitlerle metaller tepkimeye girerek CO2 gazı açığa çıkarır.

    B) Asit ve bazlar tuzları oluşturur

    C) Asit baz tepkimesi kimyasal bir olaydır.

    D) Asit baz tepkimesi ekzotermik bir tepkimedir.



    5-)I. Oksijenli solunum

    II. Fotosentez

    III.Etil alkol fermantasyonu

    Yukarıdaki reaksiyonların hangilerinde karbondioksit ürün olarak çıkar?



    A) I ,II B) II, III C) I , III D) I ,II ,III



    6-)Renk körü bir baba ile sağlam annenin erkek çocuklarının renk körü olma olasılığı yüzde kaçtır?



    A) 100 B) 50 C) 25 D) 0



    7-)Aşağıdakilerden hangisi insanda kalıtsal değildir?



    A)Hemofili B) Göz rengi C) Miyopluk D) Altı parmaklılık



    :cool: 1800 nükleotitten oluşan bir DNA molekülünde Timin nükleotit sayısı 300’dür.Bu DNA molekülünde sitozin nükleotit sayısı kaçtır?



    A) 450 B) 600 C) 750 D) 1200



    9-)Aşağıdakilerden hangisi mayoz bölünmenin özelliği değildir?



    A)Üreme hücrelerinde olur B) 4 yavru hücre oluşur

    C) Kromozom sayısı sabit kalır D) Eşeyli üremeyi sağlar



    10-)Kromozom sayısı 28 olan bir hücre 3 mitoz bir mayoz bölünme geçirirse oluşan hücrelerin kromozom sayısı kaç olur?



    A) 7 B) 14 C) 28 D) 56



    Cevaplar


    1-D , 2- B , 3-A , 4- A , 5-C ,6-D , 7- C , 8-B , 9-C , 10 -B


    alıntı
     

Bu Sayfayı Paylaş