Uğurtan Sayıner Kimdir - Uğurtan Sayıner Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 18 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Uğurtan Sayıner Kimdir - Uğurtan Sayıner Biyografisi konusu Uğurtan Sayıner Kimdir - Uğurtan Sayıner Resimleri - Uğurtan Sayıner Biyografisi - Oyuncu Uğurtan Sayıner



    Uğurtan Sayıner, (d. 1944, Samsun) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

    İktisat fakültesi mezunu olan Sayıner, 1962 yılında sanat hayatına tiyatro ile başladı. İttihat ve Terakki Tiyatrosu, TÖS Tiyatrosu, Arena Tiyatrosu, Gen - Ar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare, ve Ercan Yazgan - Bülent Kayabaş topluluklarında çalıştı. Sinema ve televizyon dizilerinde de rol alarak, Bizimkiler dizisinde canlandırdığı "Sarhoş Cemil" karakteriyle zirveye çıktı. Bir dönem bir cafe - bar işleten sanatçı, İzmit depremi mağduru ünlü kişi olarak da tanındı.

    Filmografisi

    * İki Koca Adam - 2007
    * Kızarmış Ekmek Demli Çay - 2006
    * Sevda Tepesi - 2005
    * Bir Kurşun İkimize Yeter - 2005
    * Falımda Bir Kız Var - 2004
    * Yazlıkçılar - 1993
    * Bir Milyara Bir Çocuk - 1990
    * Bizimkiler - 1989
    * El Kızı - 1989
    * Biri Ve Diğerleri - 1987
    * Perihan Abla - 1986
    * İstanbul 1979 - 1979
     

Bu Sayfayı Paylaş