Uğur Taşdemir Kimdir - Uğur Taşdemir Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 18 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Uğur Taşdemir Kimdir - Uğur Taşdemir Biyografisi konusu Uğur Taşdemir Kimdir - Uğur Taşdemir Resimleri - Uğur Taşdemir Biyografisi - Oyuncu Uğur Taşdemir



    Uğur Taşdemir, (d. 20 Ekim 1965, Yozgat), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

    İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Maliye Bölümü'nden mezun olan sanatçı, tiyatroya olan ilgisi nedeniyle, mesleğine yönelmek yerine sanatı seçti. 1987 yılında amatör tiyatro topluluklarında rol aldı. Daha sonra, Deneysel Sanatlar Merkezi, Masal Gerçek Tiyatrosu gibi topluluklarda oyunlarda oynadı. Şehir Tiyatrosu'nda da çalışan Taşdemir, 2005 yılında Çığır Sahne'de, 2006 yılında da Tiyatro Fora kadrosunda yer aldı. Televizyon reklamlarının yanı sıra, 1989 yılından itibaren sinema ve dizi filmlerde de çeşitli rollerde oynadı. Sanatçı aynı zamanda seslendirme yapmaktadır. Başkent İletişim Bilimleri Akademilerinde Seslendirme dersi vermektedir.

    Filmografisi

    * Doktorlar (85),Kurtlar Vadisi Gladio - 2009
    * Sardunya Sokağı - 2007
    * Çılgın Dostlar - 2006 (Türkçe Seslendirme)
    * Acı Hayat - 2005
    * Sessiz Gece - 2005
    * Hırçın Menekşe - 2003
    * Kınalı Kar - 2002
    * Bir Aşk Hikayesi - 2000
    * Aşk Güzel Şeydir - 2000
    * Küçük Besleme - 1999
    * Çatısız Kadınlar - 1999
    * Hoşçakal Yarın - 1998
    * Sıcak Saatler - 1998
    * Ayrı Dünyalar - 1998
    * Baba Evi - 1997
    * Böyle mi Olacaktı - 1997
    * Köşe Kapmaca - 1996
    * Çiçek Taksi - 1995
    * Mahallenin Muhtarları - 1992
    * İz Peşinde - 1989
     

Bu Sayfayı Paylaş