Tuba Büyüküstün - Tuba Büyüküstün Kimdir? - Tuba Büyüküstün Hakkında

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda KaRDeLeN tarafından 22 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

  1. KaRDeLeN

    KaRDeLeN Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Tuba Büyüküstün - Tuba Büyüküstün Kimdir? - Tuba Büyüküstün Hakkında konusu [​IMG]

    Tuba Büyüküstün (d. 5 Temmuz, 1982), Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

    Ailesi Erzurum kökenli olup, kendisi İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Özel Doğuş Okulları'ndan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı Bölümü'nden mezun oldu. Üniversitede okurken reklam filmlerinde rol aldı. Yönetmen Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan sonra oyunculuğa başladı.

    Sultan Makamı adlı dizinin son dört bölümünde rol aldı. 2004 yılında Çağan Irmak'ın yönettiği Çemberimde Gül Oya adlı dizideki Zarife rolüyle büyük çıkış yakaladı. Aynı yıl Cemal Şan'ın yönettiği Gülizar adlı televizyon filminde Şevket Çoruh ve Yetkin Dikinciler'le başrolü paylaştı.

    Ayrıca yine Çağan Irmak'ın filmi Babam ve Oğlum'da oynadı. Aydın Bulut'un yönettiği Ihlamurlar Altında adlı dizide Bülent İnal ve Sinan Tuzcu ile başrolü paylaştı.

    Pantene, Maximum Card, Kremini ve Molped reklamlarında rol aldı.

    Daha sonra ise Hatay'da çekilen Asi adlı televizyon dizisinde Murat Yıldırım ile beraber başrol oynadı.

    Filmografisi
    • Sevdaya Durmak (2010-TBA) - Esma
    • Asi (2007-2009) - Asiye Doğan
    • Sınav (2006) - Zeynep Erez
    • Aşk Yolu (2005) - Deniz
    • Babam ve Oğlum (2005) - Aysun
    • Ihlamurlar Altında (2005) - Filiz Tekiner
    • Gülizar (2004) - Gülizar
    • Çemberimde Gül Oya (2004) - Zarife
    • Sultan Makamı (2003) - Nesrin

     

Bu Sayfayı Paylaş