Tomris Oğuzalp Kimdir - Tomris Oğuzalp Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 6 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Tomris Oğuzalp Kimdir - Tomris Oğuzalp Biyografisi konusu Tomris Oğuzalp Kimdir - Tomris Oğuzalp Resimleri - Tomris Oğuzalp Biyografisi - Oyuncu Tomris Oğuzalp



    Tomris Oğuzalp (d. 10 Ekim 1932 - Trabzon) tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

    Çamlıca Kız Lisesi'nin ardından, Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünden mezun olan sanatçı, 1953 yılında Sarı Zeybek ile sinema hayatına atılmış, uzun süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetici olarak çalışmanın ardından, bir süre de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda görev yapmış, daha sonra Kent Oyuncuları'nda bulunmuştur. Genellikle "kötü kadın" karakter rollerinde yardımcı oyuncu olarak rol alan Oğuzalp, aynı zamanda Çasod üyesi ve başarılı bir seslendirme sanatçısıdır. Harry Potter filminde Mrs. Weasley'i seslendirdi.Küçük Besleme dizisinde Hayriye Batuhan karakterini canlandırmıştır.

    Rol aldığı bazı oyunlar

    * Nereye Kadar "Good"
    * Hüzzam
    * Cahide
    * Saat 9.05
    * My Fair Lady
    * Öfke
    * Damdaki Kemancı
    * Ekinler Yeşerince
    * Kireçli Bahçe
    * Şair Ruhu
    * Mor Defter
    * Öfke

    Filmografi

    Rol aldığı sinema filmleri

    * Beyaz Melek - 2007
    * Avcı - 1997
    * Akrebin Yolculuğu - 1997
    * Yaban - 1996
    * Çözülmeler - 1994
    * Gerilla - 1994
    * Suçlu - 1989
    * Teyzem - 1986
    * Milyarder - 1986
    * Körebe - 1985
    * Kurbağalar - 1985

    Rol aldığı dizi filmler

    * Cumbadan Rumbaya - 2005
    * Mızgin - 2005
    * Hazan - 2005
    * Seher Vakti - 2005
    * Paydos - 2004
    * Canım Annem - 2004
    * İyi Aile Robotu - 2004
    * Elveda - 2003
    * Nisan Yağmuru - 2001
    * Merdoğlu - 2000
    * Zülküf ile Zarife - 2000
    * Kiralık Kadın - 2000
    * Hayat Bağları - 1999
    * Küçük Besleme - 1999
    * İntizar - 1997
    * Zehra Ana - 1996
    * Gül ve Diken - 1995
    * Mirasyediler - 1995
    * Hayatın İçinden - 1993
    * Yalancı - 1993
    * Yaz Evi - 1993
    * İki Kızkardeş - 1992
    * Yıldızlar Gece Büyür - 1991
    * Gecenin Öteki Yüzü - 1987
    * Yarın Artık Bugündür - 1987
    * Yeniden Doğmak - 1987
    * Çalıkuşu - 1986
    * Sarı Zeybek - 1953
     

Bu Sayfayı Paylaş