Türker Tekin Kimdir - Türker Tekin Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 28 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Türker Tekin Kimdir - Türker Tekin Biyografisi konusu Türker Tekin Kimdir - Türker Tekin Resimleri - Türker Tekin Biyografisi - Oyuncu Türker Tekin



    Türker Tekin, (d. 11 Mart 1940, Turgutlu - ö. 17 Mart 2008, İzmir), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

    [​IMG]

    1963 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Tekin, 1965'ten 1978 yılına kadar Şehir Tiyatroları'nda çalıştı. 1978'de İzmir Devlet Tiyatrosu kadrosuna geçerek buradan emekli oldu. Ayrıca Türker Tekin, sinema ve dizi filmlerde de rol almıştır. Sanatçı, bir tümör nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

    Filmografisi

    * Tek Türkiye (dizi) - 2008
    * Yersiz Yurtsuz - 2007
    * Kabuslar Evi: Takip - 2006
    * İlk Aşk - 2006
    * Koltuk Belası - 1990
    * Annem / Bırakmam Seni - 1987
    * Kadınca - 1984
    * Erkekçe - 1983
    * Küskün Çiçek - 1979
    * Çöpçüler Kralı - 1977
    * Süt Kardeşler - 1976
    * Meraklı Köfteci - 1976
    * Pembe İncili Kaftan - 1975
    * Nöri Gantar Ailesi - 1975
    * Çapkın Hırsız - 1975
    * Kartal Yuvası - 1974
    * Bilal-i Habeşi - 1973
    * Yunus Emre Destanı - 1973
    * İtham Ediyorum - 1972
    * Tophaneli Murat - 1972
    * Aşkın Kaderim Oldu - 1972
    * Büyük Acı - 1971
    * Bitmeyen Yol - 1965
     

Bu Sayfayı Paylaş