Suna Selen Kimdir - Suna Selen Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 7 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Suna Selen Kimdir - Suna Selen Biyografisi konusu Suna Selen Kimdir - Suna SelenResimleri - Suna Selen Biyografisi - Suna SelenHakkında





    Suna Selen (d. 1939 - İstanbul) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.


    Hayatı

    Atatürk Kız Lisesi ve Beşiktaş Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. Aynı zamanda sanat yönetmenliği yapmakta olup, üniversite'de 1 Yıl Akademi Resim, 1 Yıl Hukuk, 1 Yıl Felsefe-Sosyoloji eğitimi almıştır. Bir çok sinema filmi ve dizide rol almıştır. Suna Selen en son, Zincirbozan filminde Rahşan Ecevit'i canlandırmıştır. Sanatçı, Çasod üyesidir. Münir Özkul ve Güner Sümer'le bir süre evli kalmıştır. Oyuncu ve sunucu Güner Özkul'un ve oyuncu Sinan Sümer'in annesidir. Yazar Fatma Aliye Hanım'ın torunudur. Bir dönem modellik yapmıştır.

    Ödülleri

    * 1971 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler
    * 5. Ankara Film Festivali, 1983, Yardımcı kadın oyuncu, Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri
    * 22. İstanbul Film Festivali, 2003, En İyi Kadın Oyuncu Gönderilmemiş Mektuplar

    Rol aldığı oyunlar

    * King Kong'un Kızları
    * Arıza
    * Yaban (oyun)
    * Kırmızı Yorgunları

    Filmografi

    * New York'ta Beş Minare - 2010

    × Doktorlar - 2010

    * Kayıp Prenses - 2008
    * Beyaz Melek - 2007
    * Zincirbozan - 2007
    * Tutkunum Sana - 2006
    * Kızlar Yurdu -2006
    * Doktorlar - 2006
    * Yeniden Çalıkuşu - 2005
    * Nehir - 2005
    * Cemalim - 2005
    * Büyü - 2004
    * Yadigar - 2004
    * Kısmet - 2004
    * Beş Kollu Avize - 2004
    * Yağmur Zamanı - 2004
    * Bulutları Beklerken - 2003
    * Sihirli Annem - 2003
    * Hızma - 2002
    * Gönderilmemiş Mektuplar - 2002
    * Benimle Evlenir misin - 2001
    * Fidan Hanım'a Ne Oldu - 2001
    * Samyeli - 2000
    * Halk Çocuğu - 2000
    * Zümrüt / Gözlerim Aklına Gelirse - 2000
    * Doğum Yeri Absürdistan - 1999
    * Mektup - 1997
    * Babaanne - 1997
    * Sırtımdan Vuruldum - 1997
    * Devridaim - 1997
    * Şahmaran - 1993
    * Yaz Yağmuru - 1993
    * Yaz Evi - 1993
    * Piano Piano Bacaksız - 1992



    * Sarı Tebessüm - 1992
    * Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri - 1992
    * Kurt Kanunu - 1991
    * Ölür Ayak - 1991
    * Issızlığın Ortası - 1991
    * Lüküs Hayat - 1989
    * 077 Hızır - Acil Servis - 1988
    * Bir Tren Yolculuğu - 1988
    * Keşanlı Ali Destanı - 1988
    * Su da Yanar - 1987
    * Unutamadığım - 1987
    * Ateşten Günler - 1987
    * Oteldeki Cinayet - 1986
    * Çalıkuşu - 1986
    * Bugünün Saraylısı - 1985
    * Fırtına Gönüller - 1984
    * Çocuklar Çiçektir - 1983
    * Can Kurban - 1983
    * Gecelerin Kadını - 1983
    * İffet - 1982
    * Faize Hücum - 1982
    * At - 1981
    * Aşka Dönüş - 1981
    * Kürtaj - 1981
    * Kan Bağı - 1981
    * Hınç - 1976
    * Sahte Kabadayı - 1976
    * Oy Emine - 1975
    * Esir Hayat - 1974
    * Yüreğimde Yare Var - 1974
    * İstek - 1974
    * Dertli - 1973



    * Evlat Acısı - 1973
    * Kaderim - 1973
    * Hudutların Kartalı - 1973
    * Bir Pınar ki - 1972
    * Paprika Gaddarın Aşkı - 1972
    * Ölüm Korkusu - 1972
    * Yetimler Ahı - 1972
    * Para - 1972
    * İki Ruhlu Kadın - 1971
    * Binbir Gece Masalları - 1971
    * Sinderella Kül Kedisi - 1971
    * Yedi Kocalı Hürmüz - 1971
    * Kerem İle Aslı - 1971
    * Fatoş Sokakların Meleği - 1971
    * Ayşecik Ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde - 1971
    * Bir Genç Kızın Romanı - 1971
    * Senede Bir Gün - 1971
    * Pamuk Prenses Ve 7 Cüceler - 1970
    * Küçük Hanımın Şoförü - 1970
    * Sürtüğün Kızı - 1967
    * Silahları Ellerinde Öldüler - 1967
    * Suçlu Çocuklar - 1965
    * Kezban - 1963
    * Üç Çapkın Gelin - 1963
    * Sevimli Haydut - 1961
    * Kalp Yarası - 1961
    * Dikenli Gül - 1961
    * Kolsuz Bebek (Üç Öykülü Film) - 1961
    * Mahalle Arkadaşları - 1961
    * Izdırap Çocuğu - 1960
    * Gecelerin Ötesi - 1960
     

Bu Sayfayı Paylaş