Suna Keskin Kimdir - Suna Keskin Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 6 Mart 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Suna Keskin Kimdir - Suna Keskin Biyografisi konusu Suna Keskin Kimdir - Suna Keskin Resimleri - Suna Keskin Biyografisi - Suna Keskin Hakkında



    30 Ağustos 1940 Biga'da dogdu. Akademik eğitimini, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik bölümünden aldı. Amatör olarak Akademi Tiyatrosu'nun çalışmalarına katıldı. Burada amatör olarak, tiyatro oyunculuğu yapmaya başladı. Daha sonra Haldun Dormen'in teşvikiyle "profesyonel tiyatroya" başladı. 1963 yılında Dormen Tiyatrosu'nda 'Montserrah' ve 'Şahane Züğürtler' adlı oyunlarla profesyonel oldu. Eşi, Erol Keskin'de akademi mezunuydu. Akademi Tiyatrosu'nda yönetmen olarak görevliydi. Kendisiyle orada tanıştı. Haldun Dormen'le yıllarca beraber çalıştı. Daha sonra, Dormen Tiyatrosu'nun, o yıllardaki ilk kapanışı ile, herkesin yolu ayrıldı. Gruptan Erol Günaydın, Erol Keskin, Hadi Çaman ile birlikte, Gen-Ar Tiyatrosu'nu kurdu. İki yıl beraber çalıştılar. Bu tiyatroda birçok oyun sergilediler. Sergiledikleri oyunlar arasında, Çorbamdaki Kız ve Yolcu gibi oyunlar vardı. Sonraki yıllarda, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu'nda, arkasından da, Pekcan Koşar'la tiyatro çalışmaları yaptı. 15 sene Enis Fosforoğlu ile beraber çalıştı. Bu topluluğun tüm oyunlarında oynadı. Tiyatro hayatı boyunca, yaklaşık 50'ye yakın oyunda oynadı. 2004 yılından, Hadi Çaman'ın vafatına kadar, (22 Eylül 2008), Hadi Çaman Tiyatrosu (Yeditepe Oyuncuları) ile beraber çalıştı. 2008/2009 sezonunda Tiyatro Kare ile çalşmaya başladı. Tiyatronun dışında 8 Sinema filmde oynadı. Oynadığı filmler arasında, senaryosunu Yaşar Kemal'in kaleme aldığı, Atıf Yılmaz'ın çektiği, Fikret Hakan ve Erol Günaydın'ın oynadığı, Güneydoğu'da kaçakçılık sorununun ele alındığı 1966 yılının dram filmlerinden Ölüm Tarlası vardır. 1975 yılında Halit Refig'in yöettiği ve baş rolleri, Müjde ar, Şükran Güngör ve Neriman Köksal oynadığı, Aşk-ı Memnu dizisinde, Peyker rolünü oynadı. Ayrıca, Avrupa Yakası dizisinde kıskanç eş, Sedef rolüyle tanınır.


    Rol aldığı oyunlar

    * Bu Da Benim Ailem
    * Son Perde
    * Tıpkı Sen Tıpkı Ben
    * Hisse-i Şayia
    * Yolcu
    * Çorbamdaki Kız
    * Şahane Züğürtler
    * Montserrah

    Filmografisi

    * Mavi Gözlü Dev - 2007
    * İki Arada Aşk - 2005
    * Üç Kadın - 2005
    * Yadigar - 2004
    * Aktör Eskisi - 2004
    * Sil Baştan - 2004
    * Avrupa Yakası - 2004
    * Bir Tatlı Huzur - 2002
    * Dünya Varmış - 2001
    * Mutluyüz Ailesi - 2001
    * Uzaydan Adam Çıkmaz - 1999
    * Şen Olasın Nuri Bey - 1993
    * Elif Ana - Ayşe Kız - 1987
    * Çekiç ve Titreşim - 1979
    * Aşk-ı Memnu - 1975
    * Babaların Günahı - 1973
    * Büyük Bela - 1972
    * Üç Sevgili - 1972
    * Kopuk - 1972
    * Tatlı Dillim - 1972
    * Geldi Sevdi Vurdu - 1971
    * You Can't Win 'Em All - 1970
    * Köye Dönen Yosma - 1970
    * Dertli Gönlüm - 1968
    * Kozanoğlu - 1967
    * Ölüm Tarlası - 1966
    * Vahşi Gelin -
     

Bu Sayfayı Paylaş