Shohei Imamura Kimdir - Shohei Imamura Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 9 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Shohei Imamura Kimdir - Shohei Imamura Biyografisi konusu Shohei Imamura Kimdir - Shohei Imamura Resimleri - Shohei Imamura Biyografisi - Shohei Imamura Hakkında





    Shohei Imamura (Japonca: 今村 昌平 - 'Imamura Shōhei', Tokyo, 15 Eylül 1926 – 30 Mayıs 2006), Japon yönetmen. Japon sinemasının en önemli filmcilerinden ve Altın Palmiye'yi kazanan ilk Japon.
    Filmograf

    Stolen Desire (1958)
    Nishi Ginza Station (1958)
    Endless Desire (1958)
    My Second Brother (1959)
    Buta to Gunkan - Domuzlar ve Savaş Gemileri (1961)
    Böcek Kadın (1963)
    Unholy Desire (1964)
    The Pornographers (1966)
    A Man Vanishes (1967)
    The Profound Desire of the Gods or Kuragejima - Legends from a Southern Island (1968)
    History of Postwar Japan as Told by a Bar Hostess (1970)
    Karayuki-san, the Making of a Prostitute (1975)
    Vengeance is Mine (1979)
    Eijanaika (Ee ja nai ka) or Why Not? (1981)
    Narayama Bushi-Ko - Narayama Türküsü (1983, Altın Palmiye)
    Zegen (1987)
    Black Rain (1989)
    Unagi - Yılan Balığı (1998, Palme d'Or)
    Dr. Akagi (1998)
    Kızıl Köprünün Altından Akan Ilık Sular (2001)
    11'9''01 September 11 (2002)
     

Bu Sayfayı Paylaş