Sezer Güvenirgil Kimdir - Sezer Güvenirgil Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 27 Mart 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Sezer Güvenirgil Kimdir - Sezer Güvenirgil Biyografisi konusu Sezer Güvenirgil Kimdir - Sezer Güvenirgil Resimleri - Sezer Güvenirgil Biyografisi - Sezer Güvenirgil Hakkında



    Sezer Güvenirgil, (gerçek adı Ayşe Sezer), (d. 6 Mayıs 1949, İstanbul), sinema ve dizi oyuncusu, şarkıcı.

    Özel bir konservatuvarda bale eğitimi alan Sezer Güvenirgil, 1966 yılında Milliyet Gazetesi'nin Türkiye Güzeli Yarışması'nda üçüncü ve Ses Dergisi "Kapak kızı" birincisi seçildikten sonra aynı yıl kamera karşısına geçerek oyunculuğa başladı. Sanatçı özel yaşamında üç ayrı evlilik yaparak bitirdi. Oyunculuk dışında, 1978 yılında Öncü Plakçılıktan Aşktan da Üstün & Yazık değil mi adlı bir 45'lik ile 1982 yılında Yaşar Kekeva Plakçılıktan Mutluluğun Bedeli adlı bir Longplay çıkararak sahne sanatçılığı da yaptı.

    Filmografisi

    * Kardelen - 2002
    * Gerçekler - 2001
    * Bücür Cadı - 1999
    * Yıkılmadım -1998
    * Gülerken Ağladık - 1998
    * Yaşam Kavgası - 1997
    * Sevimli Dostlar - 1997
    * Acı Ve Tatlı Günler - 1996
    * Ayrı Dünyalar - 1995
    * Hangimiz Eşek - 1994
    * İki Kızkardeş - 1992
    * Polis - 1992
    * Osmanlı Bedel İster - 1991
    * Sevdalandım - 1984
    * Şıpsevdi - 1977
    * Gece - 1972
    * Aşkın Kaderim Oldu - 1972
    * Allah Benimle - 1971
    * Bir Avuç Kan - 1971
    * Elvan - 1971
    * Her şey Oğlum İçin - 1971
    * Kader Unuttu Beni - 1971
    * Kara Memed - 1971
    * Ölüm Korkusu - 1971
    * Sevimli Hırsız - 1971
    * Tanrı Şahidimdir - 1971
    * Üçünüze Bir Mezar - 1971
    * Cehenneme Bir Yolcu - 1971
    * Cilalı İbo Yetimler Meleği - 1971
    * Ecel Teri - 1970
    * Adım Beladır - 1970
    * Aşk Arzu Silah - 1970
    * Çarşambayı Sel Aldı - 1970
    * Sonsuz İhtiras -1970
    * Yaşamak İçin -1970
    * Yeşil Kurbağalar -1970
    * Devlerin Aşkı -1969
    * Aşk Yarası Derindir -1969
    * Emmioğlu -1969
    * Günahını Ödeyen Adam -1969
    * Hayat Kurbanı -1969
    * İntikam Yemini -1969
    * Kanlı Aşk -1969
    * Mezarımı Taştan Oyun -1969
    * Sazlı Damın Kahpesi -1969
    * Yanık Kaval -1969
    * Kınalı Keklik -1969
    * Hayat Kavgası -1969
    * Ömür Boyu -1969
    * Çifte Tabancalı Kabadayı -1969
    * Büyük Öç -1969
    * Bağdat Hırsızı -1968
    * Binbaşı Tayfun -1968
    * Bozkırlar Şahini Targan -1968
    * Kızıl Maske -1968
    * Gök Bayrak -1968
    * Sevmekten Korkuyorum -1968
    * Üsküdar'a Giderken -1968
    * Kurşun Yolu -1968
    * Ölümsüz Adam -1968
    * İstanbul'u Sevmiyorum -1968
    * Acı Yıllar -1968
    * Büyük Günah -1968
    * Hicran Gecesi -1968
    * Kara Davut -1967
    * Kara Duvaklı Gelin -1967
    * Kederli Günlerim -1967
    * Yarın Çok Geç Olacak -1967
    * Malkoçoğlu Krallara Karşı -1967
    * Beş Fındıkçı Gelin -1966
     

Bu Sayfayı Paylaş