Sermin Hürmeriç Kimdir - Sermin Hürmeriç Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 10 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Sermin Hürmeriç Kimdir - Sermin Hürmeriç Biyografisi konusu Sermin Hürmeriç Kimdir - Sermin Hürmeriç Resimleri - Sermin Hürmeriç Biyografisi - Oyuncu Sermin Hürmeriç



    Sermin Hürmeriç (bazı filmlerinde Sermin Şen) (d. 1947 - Trabzon) Türk, Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Özellikle Eşkıya filmindeki Keje ve Ekmek Teknesi dizisindeki Ayhan hanım rolleriyle tanınır.

    Muhsin Bey filminde adını duyuran sanatçı, film sonrasında Şener Şen ile evlendi, yine bir hit Şener Şen filmi olan Eşkıya'dan sonra 11 yıllık evlilikleri bitti. Mesleğinde asıl zirveye Ekmek Teknesi dizisiyle ulaştı. Sinema filmi ve dizilerde rol almaya devam ediyor.

    Ödülleri

    * 7. Sadri Alışık Ödülleri, 2002, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu "Son" filmi.

    Rol aldığı oyunlar

    * Bankta İki Kişi
    * Saat 9.05

    Filmografisi

    * Eşrefpaşalılar - 2010
    * Aile Reisi - 2009
    * Adak - 2006
    * Hayat Türküsü - 2006 (Konuk oyuncu, 1 bölüm)
    * Altın Saçlı Kız - 2002
    * Gülbeyaz - 2002
    * Ekmek Teknesi - 2002
    * Sana Bayılıyorun - 2002
    * Son - 2001
    * Güzel Günler - 1998
    * Solgun Bir Sarı Gül - 1996
    * Eşkıya - 1996
    * Gölge Oyunu - 1992
    * Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni - 1990 (Konuk oyuncu)
    * Muhsin Bey - 1987
    * Kaynanalar - 1975
    * Kaynanalar - 1974
    * Umut Dünyası - 1973
    * Ağıt - 1971
     

Bu Sayfayı Paylaş