Salih Güney (Salih Güney Kimdir? - Salih Güney Hakkında)

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda Mavi_Sema tarafından 12 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Salih Güney (Salih Güney Kimdir? - Salih Güney Hakkında) konusu
    Salih Güney

    [​IMG]

    Salih Güney; Doğumu: 1 Ocak 1943, Adana

    Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
    Devlet Konsevatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı; ilk olarak 1960 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Tarla Kuşu oyunuyla sahneye çıktı. Kapanışına kadar Dormen Tiyatrosu'nda çalışan oyuncu, 1965 yılında Haldun Dormen'in yönetmenliğini yaptığı Bozuk Düzen adlı filmle sinemaya geçti. 100'ü aşkın film ve dizide rol aldı. Bir dönem Amerika'da turizm işiyle uğraşan Güney, müzecilik ve arkeolojiye özel ilgi duymakta, çeşitli katkılarda bulunmaktadır.
    Aşk-ı Memnu'nun ilk Behlül'üdür.

    Filmografisi:


    • Beyza'nın Kadınları, (2006)
    • Dönme Dolap, (2004)
    • Serseri Aşıklar, (2003), Ekrem
    • Kardelen, (2002)
    • Kaldırım Çiçeği, (1996),
    • Afrodit (1987) , Murat
    • Çelik mezar (1983)
    • Haram (1983)
    • Ask Dediğin Laftır (1977)
    • Hasan Almaz Basan Alır (1975)
    • Kahramanlar (1975)
    • Arap Abdo (1974)
    • Aşk-ı Memnu, (1975), Behlül
    • Aşk Mahkumu (1973), Kenan
    • Ah Koca Dünya (1972)
    • Aci Pirinç (1972)
    • Asi Gençler (1972), Yücel
    • Benimle Sevişir misin? (1972), Erol
    • Dinmeyen Sızı (1972)
    • Kanun Adamı (1972)
    • Suya Düşen Hayal (1972)
    • Altın Prens Devler Ülkesinde (1971), Altın Prens
    • Aşk Hikâyesi (1971), Taner
    • Binbir Gece Masalları (1971)
    • Bir Genc Kızın Romanı (1971)
    • İki Ruhlu Kadın (1971), Orhan
    • Korkusuz Kaptan Swing (1971), Kaptan Swing
    • Saraylar Meleği (1971),
    • Seks Fırtınası(1971),
    • Yedi Kocalı Hürmüz (1971),
    • Aşktan da Üstün (1970), Turgut
    • Ah Müjgan Ah (1970),
    • Aysecik - Sana Tapıyorum (1970),
    • Birleşen Yollar (1970),
    • Ceylan Emine (1970),
    • Firari Aşıklar (1970),
    • Güller ve Dikenler (1970),
    • Ölünceye Kadar (1970), İhsan
    • Pamuk Prenses ve 7 Cüceler (1970), Prens
    • Talihsiz Baba (1970)
    • Iki Yetime (1969)
    • Mısır'dan Gelen Gelin (1969)
    • Ölümsüzler (1969)
    • Sevgili Babam (1969)
    • Tatlı Sevgilim (1969)
    • Ağlayan Bir Ömür (1968)
    • Aşk Eski Bir Yalan (1968)
    • Funda (1968)
    • Karanlık Yollar (1968)
    • Ağlayan Kadın (1967)
    • Bir Şoförün Gizli Defteri (1967)
    • Çildırtan Arzu (1967)
    • Efenin İntikami (1967)
    • Hırçın Kadın (1967)
    • İmamın Gazabı (1967)
    • Mühür Gözlüm (1967)
    • Nemli Gözler (1967)
    • Söyleyin Genç Kızlara (1967)
    • Utanç Kapılari (1967)
    • Zalimler de Sever (1967)
    • O Kadın (1966)
    • Bozuk Düzen (1966)
    • Çılgın Gençlik (1966)
    • Çıtkırıldım (1966), Ergun
    • Dört kurşun (1966)
    • Fedailer (1966)
    • Garibim Çalıkusu (1966)
    • Günah Çocuğu (1966)
    • İbrahim Ethem İlahi Davet (1966)
    • İntikam Fırtınası (1966)
    • Kanunsuz Dağlar (1966)
    • Karacaoğlan (1966), Karacaoğlan
    • Yigitler Ölmezmiş (1966)
    • Kelepçeli Bilekler (1965)
    • Korkusuz Yaşayanlar (1965)
    • Şehvetin Esiriyiz (1965)
    • Yasak Sokaklar (1965)
    • Yıldız Tepe (1965)
    Kaynak: Vikipedi
     

Bu Sayfayı Paylaş