Süeda Çil Kimdir - Süeda Çil Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 14 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Süeda Çil Kimdir - Süeda Çil Biyografisi konusu Süeda Çil Kimdir - Süeda Çil Resimleri - Süeda Çil Biyografisi - Süeda Çil Hakkında



    Süeda Çil (d. 25 Haziran 1968 - Ankara) Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yardımcı yönetmen. Özellikle Adile Teyze gibi filmler ve Kaygısızlar, Üzgünüm Leyla, Sihirli Annem, Selena, Hepsi 1 ve Benim Annem Bir Melek ile Kollama gibi dizilerdeki rolleriyle tanınır.

    İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Çil, Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü'nde eğitimini tamamladıktan sonra 1990 yılında Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi. Sanatçı, oyunculuğunun dışında Başar Sabuncu, Orhan Alkaya, Şükrü Türen, Neşe Erçetin gibi yönetmenlere asistanlık yaptı. Kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol alan Süeda Çil, ilk filmi olan Sokaktaki Adam ile ödül kazandı.

    Sahip olduğu ödüller

    * 8. Ankara Film Festivali - 1996, Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu, Sokaktaki Adam
    * İzmir Film Festivali, Onur Ödülü

    Rol aldığı tiyatro oyunları

    * Vişne Bahçesi (Ali Taygun)
    * Sekiz Kadın (Nedret Denizhan)
    * Palto (Yön: Başar Sabuncu)
    * Kanlı Düğün (Yön: Başar Sabuncu)
    * Fermanlı Deli Hazretleri (Yön: Engin Uludağ)
    * Woyzeck (Mehmet Ulusoy)
    * Önce İnsan (Yön: Şükrü Türen)
    * Halay (Yön: Erol Keskin)
    * Bir Gece Masalı (Yön: Neşe Erçetin)
    * Barışa Şans Verin (Yön: Can Doğan)
    * Güneşin Oğlu (oyu)
    * Herkes Aynı Bahçede (Başar Sabuncu)
    * Sarıpınar1914( Hakan Altıner)
    * Beyazlı Kadın
    * Sersem Kocanın Kurnaz Karısı (Orhan Alkaya)
    * Fotoğrafçı (Haşmet Zeybek)
    * Hoşu'nun Utancı (çocuk oyunu)
    * Vasatı Dört Kişi
    * Bir Gece Masalı
    * Yavru Kimin
    * Dullar (Yön: Hülya Karakaş)

    Filmografisi

    * Benim Annem Bir Melek
    * Kollama - 2008
    * Hepsi 1 - 2007
    * Fikrimin İnce Gülü - 2007
    * Doktorlar - 2006
    * Selena -2006 (Konuk Oyuncu)
    * Patroniçe - 2004
    * Sihirli Annem - 2003
    * Gönlümdeki Köşk Olmasa - 2002
    * Karşılaşma - 2002
    * Melekler Evi - 2000
    * Halk Çocuğu - 2000
    * Dadı - 2000
    * Üzgünüm Leyla - 2000
    * Yılan Hikayesi - 1999
    * Sokaktaki Adam - 1995
    * Çiçek Taksi - 1995
    * Kaygısızlar - 1994
    * Bizim Mahalle - 1993
    * Adile Teyze - 1982
     

Bu Sayfayı Paylaş