Rob Schneider (Rob Schneider Kimdir? - Rob Schneider Hakkında)

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda Mavi_Sema tarafından 28 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

  1. Mavi_Sema

    Mavi_Sema Özel Üye

    Sponsorlu Bağlantılar
    Rob Schneider (Rob Schneider Kimdir? - Rob Schneider Hakkında) konusu [​IMG]

    Robert Michael Schneider (d. 31 Ekim 1963) San Francisco doğumlu senarist,komedyen,yönetmen ve aktör.Eski bir Saturday Night Live üyesi.Adam Sandler ile birlikte birçok filmi vardır.Kendisi şöhretini Saturday Night Livede ve ilk film şöhretini Deuce Bigalow: Male Gigolo filmiyle kazandı.Big Stan (2007) filmiyle yönetmenlik yaptı.
    Biyografi


    Doğumu

    Robert Michael Schneider San Fransisco, Kaliforniyada 31 Ekim 1963`de doğdu.Babası Marvin Schneider bir Satıcı,Annesiyse eski bir kreş öğretmeniydi.Büyük anne ve babasıysa Fillipinde tanışmışlar.

    Kariyeri

    Robert Yüksek okulda insanları güldürüyordu.Bu zamanda Stand Up kariyeri başladı.Gece Külüplerinde Stand Up yapan Rob Schneider,Dennis Millerin HBO 13`cü Geleneksel Genç Komedyenler Özelde çıktı.Daha sonraysa Saturday Night Live`a girdi.

    Saturday Night Live

    Rob Schneider 1988`de Saturday Night Live`a dahil oldu,burda Adam Sandler gibi arkadaşlar kazandı.Tüm takım için senaryolar yazan Schneider aynı zaman bazı karakterlerde canlandırıyordu bunlardan en ünlüsüyse "Richard Laymer"`di.The Bad Boys of Saturday Night Live isimli video piyasasına çikan bu görüntülerdede görünüyordu.

    SNL Karakterleri

    Karakterleriyse şöyleydi.
    Orgasm Guy.
    Hubun Gryos satıcılarından biri
    Carlo
    Richard Laymer
    Hassas Çıplak Adam

    Iz birakanlar

    Fred Schneider - B52den.
    Billy Crystal
    Adolf Hitler
    k.d. lang
    Jeff Gillooly
    Soon-Yi Previn
    Rick Dees
    Lindsay Lohan

    SNL Sonrası filmler,Sitcomlar vesaire

    Rob Schneider artık Saturday Night Live `de kendisini sürekli tekrarladığını düşünüyordu,bu yüzden SNL`i bırakan ve kendisini film dünyasına girmeye çalışması başladı.İlk filmi Martians Go Home ve ikinci filmi Necesarry Roughness filmlerinde pek bilinmesede rol aldı daha sonra bahşişçi otel çalışanı Cedric rolünde o zamanlar çok hit bir film olan Evde Tek Başına 2`de rol aldı.Snlden sonra Rob absürd film olarak görülen Surf Ninjas`da rol aldı ,ardından Sylvester Stallone`yle Judge Dredd, The Beverly Hillbillies, ve yine Sylvester Stallone ile Demolition Man gibi filmlerde rol aldı.Oldukça bilinmeyen rollerde gözüktükten sonra Pinokyonun Maceraları filminde rol aldı.Coach Tv dizisinden sonra Men Behaving Badly isimli NBC komedisinde rol aldı.Jean Claude van dammeyle Knock Off filminde,daha sonra gerilim içerikli Susan`s Plan gibi çabuk unutulan filmlerdede rol aldı.

    Başarılı Kariyeri

    Arkadaşı Adam Sandler`le olan başarılı filmlerden sonra ,Schneider hep Sandler filmlerinde kısa rollerde gözüktü.Fakat daha sonra Sandlerin film şirketinde Happy Madison firmasında Deuce Bigalow : Male Gigolo filmini yaptı(Firmanın ayrıca ilk filmi),çok yakın arkadaşı Sandlerin filmde kısa olarak sesi duyuldu.Bu film ilginç konusuyla çok tutuldu ve Rob Schneideri ünlendirdi.Arkasından Adam Sandlerle olan filmlerden başka Adam`ın kısa rollerde gözüktügü The Animal ve The Hot Chick isimli Rob Schneider filmleri çok tutuldu.Schneider`in bu filmlerdeki başarısından sonra iyi bir şöhret kazandı.Male Gigoloda bir jigolodan sonra animalda yarı hayvan yarı insan.Hot Chick`deyse bir kadının yarın bir erkek bedeninde olması konu alınmışdı.Daha sonra yine Eddie Griffinle Deuce Bigalo European Gigolo filmini çekti.Aynı filmin devam filmi olan bu film ilki kadar tutmadı ama yinede iyi bir başarı kazandı.Daha sonra çektiği yedek külübesi ( The Benchwarmers) bir spor filmiydi ve Schneider iyice ünlendi.2004 yılında Jackie Chan ve Arnold Schwarzenegger in oynadığı 80 günde devr-i alem filminde kısa olarak dilenci rölünde gözüktü.Muppetlerin filmindede rol alan Schneider Big Stan gibi birçok projesi var. Little Man`de Dinozor Rex rolünde oynadı ayrıca Shark Bait animasyonundada baş karakterlerden birini seslendiriyor.

    Özel Hayatı

    Schneider iki yıl evli kaldı ve bu sırada bir çoçuğu oldu. Bunun dışında anneside kendisinin Animal, Hot Chick ve Male Gigolo filmlerinde rol aldı. Erkek kardeşiyse menejeridir. Bunun dışında 70'lerin köstümlerine bayılır. 5 çoçuklu bir ailenin en küçüğü. Özellikle bunu yapabilirsin demesi çok ünlüdürş

    Adam Sandler`le

    Adam Sandler ve Rob Schneider çok iyi arkadaştırlar.Birlikte filmlerinde bakılırsa.
    The Hot Chick, Schneider Başrol Adam Kısarol
    The Animal, Schneider başrol,Adam kısarol
    Deuce Bigalow: European Gigolo, Schneider başrol,Adam Kısarol
    The Longest Yard, Sandler başrol,Rob kısarol
    Little Nicky, Sandler başrol,Rob Kısarol
    Big Daddy, Adam Başrol,Rob yardımcı rol
    Mr. Deeds, Sandler başrol,Rob kısarol
    50 First Dates, Sandler başrol,Rob yardımcı rol
    The Waterboy, Sandler Başrol,Rob kısarol
    Eight Crazy Nights, Sandler başrol,Rob yardımcı
    Click, Sandler Başrol,Rob kısa rol
    I Now Pronounce You Chuck and Larry, Sandler Başrol,Rob yardımcı rol

    Filmografi

    Martians Go Home (1990)
    Necessary Roughness (1991)
    Home Alone 2 Lost İn New York (1992)
    Surf Ninjas (1993)
    The Beverly Hillbillies (1993)
    Demolition Man (1993)
    Judge Dredd (1995)
    Down Periscope (1995)
    The Adventures of Pincchio (1996)
    Knock Off (1998)
    Susan's Plan (1998)
    The Waterboy (1998) (cameo)
    Deuce Bigalow:Male Gigolo (1999)
    Big Daddy (1999)
    Muppets From Space (2000)
    Little Nicky (2000) (Cameo)
    The Animal (2001)
    Mr.Deeds (2002) (Cameo)
    Eight Crazy Nights (2002)
    The Hot Chick (2002)
    50 First Dates (2004)
    Around the World in 80 Days (2004) (cameo)
    The Longest Yard (2005) (cameo)
    Deuce Bigalow: European Gigolo (2005)
    Grandma's Boy (2006)
    The Benchwarmers (2006)
    Click (2006) (cameo)
    Shark Bait (2006) (Seslendirme)
    Little Man (2006) (Cameo)
    I Now Pronounce You Chuck and Larry (2007)
     

Bu Sayfayı Paylaş