Ralph Bakshi Kimdir - Ralph Bakshi Biyografisi

'Sanatçı Tanıtımları' forumunda SeLeN tarafından 11 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Ralph Bakshi Kimdir - Ralph Bakshi Biyografisi konusu Ralph Bakshi Kimdir - Ralph Bakshi Resimleri - Ralph Bakshi Biyografisi - Ralph Bakshi Hakkında




    Ralph Bakshi
    Bakshi, Ocak 2009
    Doğum 29 Ekim 1938 (1938-10-29) (72 yaşında)
    Haifa, İsrail)
    Meslek(ler) Animatör, yönetmen, senarist
    Etkin yıllar 1957–devam
    Evlilik(ler)i Elizabeth Bakshi
    Resmî sitesi

    Ralph Bakshi, (doğum: 29 Ekim 1938) Amerikalı film yönetmenidir. 1972 yılından 1994 yılına kadar beş tanesini kendisinin yazdığı dokuz filmi yönetti. Altı animasyon filminde, küçük seslendirmeler ile cameo yaptı. Bakshi, 1957 ve 1968 yılları arasında çeşitli animasyon serilerinde çalıştı. 1972 tarihli Fritz the Cat ile ilk kez yönetmenlik yaptı. Fritz the Cat, Amerika Sinema Filmleri Birliği'nden "X sertifikası" alan ilk animasyon film oldu. Ardından Bakshi daha çok film yapabilmek için Heavy Traffic, Coonskin ve Hey Good Lookin' adlı filmleri yönetti. Bakshi ayrıca fantazi türündeki Wizards, Yüzüklerin Efendisi ve Fire and Ice adlı filmleri yönetti. Bakshi'nin son sinema filmi Brad Pitt, Gabriel Bryne ve Kim Basinger'ın oynadığı ve 1992 yılında gösterime giren Hayal Dünyası adlı yapım oldu.
    Filmografi
    Yıl Film Görevi
    Yönetmen Senarist Yapımcı
    1972 Fritz the Cat Evet Evet —
    1973 Heavy Traffic Evet Evet —
    1975 Coonskin Evet Evet —
    1977 Wizards Evet Evet Evet
    1978 Yüzüklerin Efendisi Evet — —
    1981 American Pop Evet — Evet
    1982 Hey Good Lookin' Evet Evet Evet
    1983 Fire and Ice Evet — Evet
    1992 Hayal Dünyası Evet — —
    [​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş