Perakende Mağazalarda Planlama Test Soruları ve Cevapları

'Açık Öğretim AÖF' forumunda SeLeN tarafından 26 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

  1. SeLeN

    SeLeN Site Yetkilisi Editör

    Sponsorlu Bağlantılar
    Perakende Mağazalarda Planlama Test Soruları ve Cevapları konusu planlama nedir - planlama ile ilgili test soruları - işletme bilgisi - açık öğretim sosyal hizmetler bölümü

    1. Misyonun belirlenmesi aşamasında öncelikle aşağıdakilerden hangisine karar verilmelidir?

    a. İşin ya da faaliyet alanının ne olduğuna
    b. Kimlerle rekabet edileceğine
    c. Nerede faaliyet gösterileceğine
    d. Ne tür tehditlerle karşı karşıya olunduğuna
    e. Temel örgütsel zayıflığın ne olduğuna

    2. Stratejik düşünmenin temelini oluşturan ilkeler aşağıdakilerin hangisinden kaynaklanır?

    a. Politikalardan
    b. Amaçlardan
    c. Değerlerden
    d. Faaliyet planlarından
    e. Güçlü yönlerden

    3. Aşağıdakilerden hangisi sosyal amaçlardan biridir?

    a. İçsel tatmin duyma
    b. Verimli olma
    c. Statü ve saygı kazanma
    d. İstihdam yaratma
    e. Pazar payını artırma

    4. Alt bölümlerin amaçlarının işletmenin genel amaçlarına ulaşmayı sağlayacak şekilde olması için aşağıdakilerden hangisinin yapılması gerekir?

    a. Amaçların ne zaman elde edileceğini gösteren zaman sınırlarının konması
    b. Hem alt bölümler hem de işletmenin geneli için iddialı amaçlar belirlenmesi
    c. Tüm amaçların ölçülebilir hale getirilmesi
    d. Amaçların gerçekçi olmalarının sağlanması
    e. İşletmenin tümünü kapsayan bir amaçlar hiyerarşisinin oluşturulması

    5. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin analiz edilmesi gereken iç çevresel faktörlerden biridir?

    a. Müşterilerin özellikleri
    b. Sektöre göre büyüklük
    c. Satıcıların özellikleri
    d. Rakiplerin durumu
    e. Teknolojik gelişmeler

    6. Aşağıdaki sorulardan hangisi işletmenin zayıf yönlerinin belirlenmesine yardımcı olur?

    a. Rakiplerimizin bizim sahip olmadığımız temel rekabet avantajı nedir?
    b. İşletmemiz rekabetin üstesinden gelmek için ne yapmalıdır?
    c. Müşterimizin tatmin etmeyi amaçladığımız istekleri nelerdir?
    d. İşimizin amaç ve misyonunun karakteristik özellikleri üzerinde hangi çevresel faktörler etkili olur?
    e. Müşterimiz kimdir, nerededir ve değer kavramından ne anlamaktadır?

    7. Aşağıdakilerden hangisi kontrol edilebilir değişkenler arasında yer almaktadır?

    a. Rekabetin yapısı
    b. Müşterilerle iletişim
    c. Ekonomik gelişmeler
    d. Yasal düzenlemeler
    e. Teknolojik gelişmeler

    8. Aşağıdaki stratejilerden hangisi bir işletmenin başka işletmelerle birleşmesini ya da onları satın almasını gerektirir?

    a. Yığışım
    b. Uzmanlaşma
    c. Dış büyüme
    d. Durgun büyüme
    e. Yenilik

    9. Aşağıdakilerden hangisi pazarlama planı kapsamında belirlenir?

    a. Yatırımların geri dönüş oranı
    b. Kapasite kullanım oranı
    c. Satış miktarı
    d. İstihdam oranı
    e. Personel başına düşen satış miktarı

    10. Aşağıdakilerden hangisi stratejik planlamanın sağlayacağı yararlardan biri değildir?

    a. Krizleri önceden tahmin etmek
    b. Çevresel etkiler hakkında bilgi elde etmek
    c. Temel amaçları tanımlamak
    d. Başarılı performansı ödüllendirmek
    e. İşletmenin çabalarını koordine etmek


    Cevap Anahtarı

    1. a

    2. c

    3. d

    4. e

    5. b

    6. a

    7. b

    8. c

    9. c

    10. d

    alıntı
     

Bu Sayfayı Paylaş